Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος «Κλεισθένης» θα προβεί στη συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, οργάνου με συμβουλευτικές αρμοδιότητες.

Η επιτροπή θα συγκροτηθεί από εκπροσώπους των φορέων της τοπικής κοινωνίας, όπως: εμπορικούς και επαγγελματικούς συλλόγους και οργανώσεις, επιστημονικούς συλλόγους και φορείς, οργανώσεις εργαζομένων και εργοδοτών, εργαζόμενων στο Δήμο και τα νομικά του πρόσωπα, ενώσεων και συλλόγων γονέων, αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς, εθελοντικές οργανώσεις και κινήσεις πολιτών, άλλες οργανώσεις και φορείς της κοινωνίας των πολιτών, εκπροσώπων των τοπικών συμβουλίων νέων. 

Επιπλέον, στην επιτροπή διαβούλευσης συμμετέχουν σε αριθμό ίσο με το 1/3 των εκπροσώπων των φορέων, Δημότες μετά από κλήρωση μεταξύ των ενδιαφερόμενων.

Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης:

Γνωμοδοτεί στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του Δήμου, το πενταετές επιχειρησιακό πρόγραμμα και το ετήσιο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου 

Γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σε αυτή από το Δημοτικό Συμβούλιο ή τον Δήμαρχο

Εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Δήμου και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών

Δύναται να διατυπώνει παρατηρήσεις επί του περιεχομένου των κανονιστικού χαρακτήρα αποφάσεων οι οποίες εκδίδονται σύμφωνα με το άρθρο 79 του Κ.Δ.Κ.

Καλούντα οι Φορείς και Συλλογικότητες όπως περιγράφονται παραπάνω, καθώς και Δημότες εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου, που επιθυμούν τη συμμετοχή τους στην Επιτροπή Διαβούλευσης, να εκφράσουν είτε εγγράφως τη βούληση τους μέχρι και την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 στη Γραμματεία της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης (Αγίου Τίτου 1, Τ.Κ. 712 02), είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (psykakos-v@heraklion.gr). 

Όλες οι υποψηφιότητες πρέπει να περιλαμβάνουν τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας (Επωνυμία Φορέα/Ονοματεπώνυμο Δημότη, θέση στο Φορέα/Επάγγελμα Δημότη, Τηλέφωνο, Ταχ. Διεύθυνση, e-mail υποχρεωτικό). Ειδικά για τους Φορείς πρέπει να οριστεί απαραίτητα και αναπληρωτής με στοιχεία επικοινωνίας. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook