Περιορισμοί είχαν αρχικά επιβληθεί λόγω του ρόλου της Σαουδικής Αραβίας στον πόλεμο της Υεμένης, ενώ το εμπάργκο επιβλήθηκε πέρσι, μετά τη δολοφονία του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στην Τουρκία

Την παράταση της απαγόρευσης εξαγωγής εξοπλιστικών συστημάτων στην Σαουδική Αραβία έως τις 31 Μαρτίου του 2020 αποφάσισε το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο.

Ήδη η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι επιθυμούσε την παράταση του εμπάργκο και μετά το τέλος Σεπτεμβρίου, οπότε και έληγε η περίοδος αποκλεισμού.

Περιορισμοί είχαν αρχικά επιβληθεί λόγω του ρόλου της Σαουδικής Αραβίας στον πόλεμο της Υεμένης, ενώ το εμπάργκο επιβλήθηκε πέρσι, μετά τη δολοφονία του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στην Τουρκία.

Την περασμένη εβδομάδα η οργάνωση Greenpeace παρέδωσε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομίας ψήφισμα με 10.000 υπογραφές υπέρ της παράτασης του αποκλεισμού.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, το 81% των Γερμανών αντιτίθεται στην πώληση όπλων σε κράτη που εμπλέκονται στον πόλεμο στην Υεμένη.

Οι γερμανικοί κανονισμοί εξαγωγών όπλων απαγορεύουν άλλωστε την πώληση σε εμπόλεμες περιοχές ή σε χώρες όπου διαπιστώνεται καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook