Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Χάρης Μαμουλάκης κατέθεσε ερώτηση – την οποία συνυπέγραψαν 33 βουλευτές – με θέμα «Απουσία θεσμικού πλαισίου για την κυκλοφορία των ηλεκτρικών πατινιών και την εν γένει προστασία των πολιτών και του δημόσιου χώρου από την χρήση μέσων μικρο-κινητικότητας» προς τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κ. Καραμανλή. 

Δεδομένης της αλματώδους επέκτασης στη χρήση των ηλεκτρικών πατινιών σε πόλεις όπως το Ηράκλειο, η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, αλλά και της συνολικής ευρωπαϊκής κατεύθυνσης προς νέα μοντέλα βιώσιμης αστικής κινητικότητας, ερωτάται ο Υπουργός: «Προτίθεται η κυβέρνηση να διερευνήσει την αναγκαιότητα ρύθμισης της χρήσης των ηλεκτρικών πατινιών τόσο αναφορικά με την διασαφήνιση των διατάξεων του ΚΟΚ στις οποίες υπάγονται όσο και σε σχέση με ζητήματα στάθμευσης και συνολικά συνύπαρξης του νέου αυτού μεταφορικού μέσου με τους πεζούς και με τους χρήστες αυτοκινήτων;»

«Τα ηλεκτρικά πατίνια μπήκαν στην καθημερινότητά μας και θα τα συναντούμε ολοένα και πιο συχνά στα κέντρα των ελληνικών πόλεων» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Η πολιτεία πρέπει άμεσα να θεσπίσει το κατάλληλο νομικό πλαίσιο που θα θέτει τους κανόνες ασφαλούς χρήσης τους, τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους πεζούς. Αυτό το φιλοπεριβαλλοντικό μοντέλο χρήσης μέσων μικρό-κινητικότητας, μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει προς όφελος των πόλεων, των πολιτών και του περιβάλλοντος. Αρκεί η πολιτεία να δείξει γρήγορα αντανακλαστικά, να ανταποκριθεί στον ρόλο της και να μην μείνει παρατηρητής των εξελίξεων».

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή πρόσφατο τροχαίο ατύχημα στον παραλιακό δρόμο του Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 06/09, με πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, διευρυμένη σύσκεψη, η οποία αποσκοπούσε στο να προταθούν και να παρουσιαστούν λύσεις γύρω από το ζήτημα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook