Το δρόμο της Δικαιοσύνης αναμένεται να πάρει από την ερχόμενη εβδομάδα το πόρισμα του ΣΔΟΕ Κρήτης γύρω από τον έλεγχο στον πανεπιστημιακό γιατρό που κατέδειξε φοροδιαφυγή συνολικού ύψους 3.261.307 ευρώ για χρονικό διάστημα ελέγχου από τον Αύγουστο του 2002 μέχρι και το Δεκέμβριο του 2009.

Το πόρισμα, όπως  αποκάλυψε την Παρασκευή η \”Ν.Κ.\”, βρίσκεται ήδη στα χέρια του εισαγγελέα Ηρακλείου, του πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, του διοικητή του ΠΑΓΝΗ και του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου. Σύμφωνα με τα έγγραφα, μερικά από τα οποία παραθέτει σήμερα η εφημερίδα μας, ο έλεγχος του ΣΔΟΕ κατέδειξε ότι 970 τουλάχιστον γυναίκες-ασθενείς του πανεπιστημιακού γιατρού κατέθεταν σε δύο λογαριασμούς διαφορετικών τραπεζών, έναν προσωπικό του και έναν κοινό με συγγενικό του πρόσωπο, διάφορα ποσά, χιλιάδων ευρώ για την άσκηση παράνομα ιατρικής του δραστηριότητας σε ιδιωτικό κέντρο υγείας εκτός ΠΑΓΝΗ. Όπως σημειώνει το πόρισμα, χωρίστηκε ο έλεγχος σε τρεις ενότητες.

Η πρώτη αφορά τις καταθέσεις χρηματικών ποσών με επώνυμα γυναικών ασθενών, με καταθέτες όμως συγκεκριμένες διοικητικούς υπαλλήλους του ιδιωτικού κέντρου. Η δεύτερη ενότητα αφορά τις καταθέσεις με την ένδειξη κατάθεση μετρητών χωρίς όνομα ασθενών, αλλά με καταθέτες τις ίδιες διοικητικές υπαλλήλους του ιδιωτικού κέντρου ή τον ίδιο το γιατρό ή άγνωστα άτομα. Η τρίτη ενότητα αφορά καταθέσεις με την ένδειξη «κατάθεση ιδιωτικής επιταγής».

Κοντά στα 2εκ.ευρώ αγγίζουν τα χρήματα στον προσωπικό του λογαριασμό

Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ εντόπισε στον προσωπικό του λογαριασμό το αδήλωτο φορολογικά ποσό του 1.869.549 ευρώ και στο δεύτερο κοινό λογαριασμό με συγγενικό του πρόσωπο το ποσό του 1.391.757 ευρώ. Κορυφαίες διαπιστώσεις του πορίσματος είναι, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ότι «σε πάρα πολλές περιπτώσεις παρατηρείται την ίδια ημέρα να υπάρχουν δύο ή περισσότερες επώνυμες καταθέσεις μετρητών διαφόρων χρηματικών ποσών έναντι των ονομάτων γυναικών ασθενών, ενώ ταυτόχρονα οι ίδιες καταγράφονται και στο βιβλίο χειρουργείου του ιδιωτικού κέντρου ή του βιβλίου κίνησης ασθενών στην ίδια συνεχόμενη σειρά με την αιτιολογία ότι πραγματοποίησαν εξετάσεις ή επεμβάσεις.

Από την ένορκη εξέταση δείγματος γυναικών ασθενών, μιας και ο αριθμός τους είναι ιδιαίτερα μεγάλος, ορισμένες εξ αυτών κατέθεσαν ότι επισκέπτονταν τον ελεγχόμενο πανεπιστημιακό γιατρό στο ιδιωτικό κέντρο υγείας, έδιναν την αμοιβή του στη γραμματέα του, πραγματοποίησαν επεμβάσεις τοκετού στο ιδιωτικό κέντρο και όσον αφορά την αμοιβή του δήλωσαν ότι κατέβαλαν ένα συνολικό ποσό στο λογιστήριο χωρίς οι ίδιες προσωπικά να κάνουν την κατάθεση του ποσού που βρίσκεται έναντι του ονόματός τους».

Και εμπλοκή ΠΑΓΝΗ

Σε άλλο σημείο του πορίσματος αναφέρεται ότι ο έλεγχος διαπίστωσε «ωοληψία σε γυναίκα εντός του ΠΑΓΝΗ και η επιταγή βγήκε αυθημερόν ως αμοιβή του πανεπιστημιακού γιατρού για τις υπηρεσίες που προσέφερε… Η περίπτωση αυτή υπάγεται σε άλλες ποινικές διατάξεις και θα αναφερθεί ιδιαιτέρως στην πορισματική αναφορά προς τον εισαγγελέα Ηρακλείου».

Το πόρισμα καταλήγει με το συμπέρασμα ότι ο πανεπιστημιακός γιατρός, ενώ είχε καταθέσει στις 2/8/2002 διακοπή εργασιών του από το ιδιωτικό κέντρο, εντούτοις συνέχισε αδιαλείπτως, παρότι στο ΠΑΓΝΗ, να ασκεί και το ελεύθερο επάγγελμα παράνομα του ιατρού χειρουργού γυναικολόγου στο ιδιωτικό κέντρο. Ήταν μάλιστα τέτοια η αβλεψία του ώστε στα χέρια του ΣΔΟΕ υπάρχει έγγραφο όπου μεταξύ άλλων σφραγίδα του γιατρού εκτός από τους επιστημονικούς του τίτλους περιέχει τα τηλέφωνα του ΠΑΓΝΗ, όπου ανήκει οργανικά, αλλά και το τηλέφωνο του ιδιωτικού κέντρου, όπου εργάζονταν παράνομα, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του ΟΤΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες της \”Ν.Κ.\”, το πόρισμα του ΣΔΟΕ Κρήτης την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να αποσταλεί επειγόντως στο υπουργείο Υγείας, στο ΚΕΣΥ και το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο, καθώς και στο υπουργείο Παιδείας.

\”Νέα Κρήτη\”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook