Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών

Ολοκληρώθηκε σήμερα συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές του Δήμου Πλατανιά και του Δήμου Αποκορώνου, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν δύο φυτείες και κατασχέθηκαν συνολικά 458 δενδρύλλια κάνναβης λίγο πριν την συγκομιδή.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε σήμερα συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης στην ευρύτερη περιοχή των παραπάνω Δήμων.

Όπως είχε δημοσιεύσει το Flashnews.gr με την βοήθεια του ελικοπτέρου της Αστυνομίας, στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Χανίων, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αποκορώνου.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή, του Δήμου Πλατανιά φυτεία κάνναβης, όπου καλλιεργούντο επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο 405 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 2,5 μέτρων, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. 

Επιπλέον εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αποκορώνου φυτεία κάνναβης, όπου καλλιεργούντο επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο 53 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 3 μέτρα, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook