Γόνιμη και άκρως ενδιαφέρουσα, χρακτήρισε την συνάντηση που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με τον Γενικό Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη, με τον οποίο συζήτησαν πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα της ευρύτερης περιοχής του δήμου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ζερβός, μετά το πέρας της συνάντησης υπογράμμισε ότι θεωρεί σημαντικό το γεγονός, ότι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης, ο Γ.Γ να επισκέπται τον δήμο Αγίου Νικολάου, αλλά και άλλους δήμους του νησιού στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του.

“Μας δόθηκε η ευκαιρία – έκανε γνωστό – να συζητήσουμε  πολεοδομικά και χωροταξικά ζητήματα,  θέματα που σχετίζονται με τα σχέδια πόλεως των πέντε οικισμών στην περιοχή μας, που είναι σε εξέλιξη ήδη από το 1993 και έχουν “κρεμάσει”, ζητήματα σχετικά με την απαλλοτρώση του οικοπέδου ανατολικά του νοσοκομείου, καθώς και ζητήματα αναφορικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας σύνταξης του Προεδρικού Διατάγματος για την αλλαγή των όρων δόμησης στην Νεάπολη.

Σε επόμενο χρόνο, σύμφωνα με τον ίδιο θα υπάρξει επαφή με τον Γ.Γ είτε στον δήμο, είτε στο υπουργείο, προκειμένου να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη των θεμάτων που συζητήθηκαν στον δήμο.

Ο Γ.Γ Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος,  σε δηλώσεις του,  τόνισε: “Συζητήσαμε με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου, τα ζητήματα που αφορούν στον πολεοδομικό σχεδιασμό, σε μία προσπάθεια να καταγραφούν οι άμεσες ανάγκες. Ο δήμαρχος έχει πλήρη εικόνα των προβλημάτων, ενώ από την δική μου την πλευρά, δεσμεύομαι να εξετάσω αυτά τα ζητήματα και να επανέλθω σύντομα, έχοντας να προτείνω  λύσεις που θα μπορέσουν να βελτιώσουν την καθημερινότητα. Το δεύτερο και πολύ σημαντικό, που μου έθεσε ο δήμαρχος, είναι οι προβληματισμοί που υπάρχουν σχετικά με τα δίκτυα υποδομής και την εξασφάλιση  χρηματοδότησης που χρειάζεται για να βελτιωθεί τόσο η ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών, όσο και οι μελοντικές αναπτυξιακές δυνατότητες που υπάρχουν στην περιοχή. 

Όσο περνάει από το χέρι μου και σε συννενόηση με το πράσινο ταμείο που είναι το χρηματοδοτικό εργαλείο που διαθέτει το υπουργείο μας, θα δω τι μπορεί να γίνει με το θέμα αυτό. Εχω κάνει μια πρώτη επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη και θα του μεταφέρω σκέψεις που συζήτησα σήμερα με τον δήμαρχο. Ο περιφερειάρχης είναι πολύ θετικός, στα θέματα της ανάπτυξης και στα θέματα των υποδομών και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ανάπτυξη της περιοχής”.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook