Δύο άνθρωποι έχουν πεθάνει και ακόμη 7 έχουν τραυματιστεί

Δύο επεισόδια με πυροβολισμούς στην Ουάσινγκτον είχαν αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων επτά, σύμφωνα με την αστυνομία και ΜΜΕ.

Οι αρχές αναζητούν δύο υπόπτους, για τη μία από τις επιθέσεις, που πιστεύεται ότι είναι οπλισμένοι με επιθετικό τουφέκι.

Στην πρώτη επίθεση, ένας άνδρας σκοτώθηκε και πέντε τραυματίστηκαν, δύο από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σε ένα επεισόδιο με πυροβολισμούς που προήλθαν από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Τα θύματα στέκονταν στο προαύλιο πολυκατοικίας στη συνοικία Κολούμπια Χάιτς της Ουάσινγκτον όταν δέχθηκαν τους πυροβολισμούς, δήλωσε ο διοικητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Στιούαρτ Έμερμαν.

Δύο ύποπτοι εθεάθησαν σ’ ένα αυτοκίνητο σεντάν μάρκας Nissan και χρησιμοποίησαν ένα «τουφέκι τύπου AK», ανέφερε η αστυνομία σε δήλωση που εξέδωσε.

«Ντετέκτιβ εξετάζουν μάρτυρες και ερευνούν τις εικόνες που έχουν καταγραφεί από κάμερες», δήλωσε ο Έμερμαν.

Περίπου μισή ώρα μετά το πρώτο επεισόδιο, τρεις άνθρωποι πυροβολήθηκαν στο βορειοανατολικό τμήμα της πόλης, με αποτέλεσμα έναν νεκρό, σύμφωνα με ένα θυγατρικό δίκτυο του NBC στην Ουάσινγκτον.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι τα δύο περιστατικά συνδέονται, ανέφερε το NBC επικαλούμενο την αστυνομία.

Η αστυνομία της Ουάσινγκτον επιβεβαίωσε στο Twitter το δεύτερο επεισόδιο με τους πυροβολισμούς στο οικοδομικό τετράγωνο 1400 της λεωφόρου Ροντ Άιλαντ νότια της συνοικίας Μπρούκλαντ αλλά δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες.

Το τηλεοπτικό δίκτυο WJLA-TV, θυγατρικό του ABC, μετέδωσε εικόνες ασθενοφόρων να μεταφέρουν θύματα από τον τόπο των πρώτων πυροβολισμών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook