“Για μια ακόμη φορά σημειώνουμε ότι ο σχεδιασμός της προηγούμενης Κυβέρνησης δεν προέβλεπε διόδια και ότι η εναρμόνιση αυτής της επιλογής με τα κυκλοφοριακά δεδομένα και την ευρωπαϊκή νομοθεσία ήταν δεδομένα”

Επικοινωνιακού τύπου ενασχόληση της κ. Ντόρας Μπακογιάννη με τον ΒΟΑΚ, για να διασώσει την παράταξή της, τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Υποδομών της παρούσας Κυβέρνησης, από τον πλήρη διασυρμό, χαρακτηρίζει η Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, την χθεσινή συνομιλία της κ. Μπακογιάννη με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η χθεσινή, επικοινωνιακού τύπου, ενασχόληση της κ. Μπακογιάννη με το θέμα του ΒΟΑΚ αποσκοπούσε στο να διασώσει την παράταξή της, τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Υποδομών της παρούσας Κυβέρνησης από τον πλήρη διασυρμό.

Η βαρύγδουπη πρωθυπουργική εξαγγελία από τη Θεσσαλονίκη ότι το θέμα του ΒΟΑΚ θα εξεταστεί από μηδενική βάση, και η προχειρολογία των Υπουργού Μεταφορών ότι, δήθεν, παρέλαβαν «σκίτσα», αντικαταστάθηκαν από την υπόσχεση ότι σύντομα θα ανακοινώσει επισήμως η Κυβέρνηση τι παρέλαβε.

Μένει να αποδειχθεί εάν με την κίνηση αυτή η  ΝΔ εισέρχεται στην οδό της λογικής και της υπευθυνότητας και εγκαταλείπει τον ολέθριο δρόμο του μηδενισμού, που εκτός από τις επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ισοπέδωνε και το έργο των Υπηρεσιών του Υπουργείου Υποδομών και την έφερε σε αντίθεση με την πραγματικότητα και την κοινή γνώμη της Κρήτης.

Το μεγάλο ζητούμενο είναι η ύπαρξη συγκεκριμένου σχεδιασμού τον οποίο μέχρι τώρα δεν έχει πείσει ότι διαθέτει η Κυβέρνηση. Γι΄ αυτό εξακολουθεί να αντιπολιτεύεται το ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας με ευφυολογήματα και παροιμίες να αποκρύψει ότι επί των ημερών μας έγιναν όσα δεν είχαν γίνει επί 15 τουλάχιστον χρόνια στο θέμα του ΒΟΑΚ.

Για μια ακόμη φορά σημειώνουμε ότι ο σχεδιασμός της προηγούμενης Κυβέρνησης δεν προέβλεπε διόδια και ότι η εναρμόνιση αυτής της επιλογής με τα κυκλοφοριακά δεδομένα και την ευρωπαϊκή νομοθεσία ήταν δεδομένα.

Εμείς και οι φορείς του νησιού θα είμαστε εδώ προκειμένου να συμβάλλουμε κριτικά σε όποια προσπάθεια μπορεί να οδηγήσει στην επιτάχυνση του έργου, εμποδίζοντας λύσεις ανεδαφικές, αδιαφανείς και επιζήμιες για τους κατοίκους της Κρήτης».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook