Ικανοποίηση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας

Ευχάριστα νέα για δεκάδες μαθητές των ΕΠΑΛ Βρυσών, Κισάμου και του εσπερινού ΕΠΑΛ Χανίων που είχαν "μείνει" στον αέρα μετά την κατάργηση συνολικά 11 ολιγομελών τμημάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων, το Υπουργείο Παιδείας υπό το βάρος των αντιδράσεων και των κινητοποιήσεων εκπαιδευτικών και μαθητών καθώς και των εισηγήσεων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, αποφάσισε να εγκρίνει τα ολιγομελή τμήματα των τριών παραπάνω ΕΠΑΛ που είχαν "κλείσει".

Υπενθυμίζεται οτι την Παρασκευή εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ Βρυσών πραγματοποίησαν μια ακόμη παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας ζητώντας την έγκριση των τμημάτων που είχαν καταργηθεί και η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας έγινε δεκτή με ικανοποιίηση από τους εκπαιδευτικούς

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων έχει ως εξής:

Νίκη των κινητοποιήσεων - έγκριση «ολιγομελών» τμημάτων στα ΕΠΑΛ

Tην Παρασκευή 20/9/2019 η ΕΛΜΕ Χανίων, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ, έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΔΕ Χανίων με αφορμή τη μη έγκριση από το Υπουργείο, 11 τμημάτων ΕΠΑΛ . Εκεί εκθέσαμε τις απόψεις μας στον προϊστάμενο και τους λόγους για τους οποίους θεωρούσαμε απαράδεκτη τη στάση του Υπουργείου απέναντι σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Δηλώσαμε ότι οι θέσεις μας, όσον αφορά την επαναλειτουργία των τμημάτων αυτών είναι αδιαπραγμάτευτες.

Εκτίμηση μας ήταν, ότι η κατάργηση των τμημάτων αυτών, θα έθιγε τόσο τα μαθησιακές ανάγκες των μαθητών όσο και τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, ενώ παράλληλα θα δημιουργούσε ένα τεράστιο κοινωνικό κόστος το οποίο θα επιβάρυνε τις οικογένειες των μαθητών που θα εξαναγκάζονται σε μετακίνηση. Αυτό το κοινωνικό κόστος θα είχε αντίκτυπο και την τοπική κοινωνία, καθώς τομείς και ειδικότητες που θα προσέφεραν εξειδικευμένη γνώση στους νέους της περιοχής (και άρα κριτήριο για να παραμείνουν εκεί), θα καταργούνταν. 

Ο προϊστάμενος αποδέχθηκε τις θέσεις της ΕΛΜΕ και των συναδέλφων και συμφωνήθηκε από κοινού, να γίνει νέα παρέμβαση προς το Υπουργείο. 

Ως αποτέλεσμα αυτής αλλά και των προηγούμενων κινητοποιήσεων που λειτούργησαν ως μοχλός πίεσης, έχουμε την τελική έγκριση όλων των τμημάτων που είχαν «καταργηθεί» από το Υπουργείο.

Ως ΕΛΜΕ Χανιών θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν σε αυτή αλλά και στις προηγούμενες παραστάσεις διαμαρτυρίας και απέδειξαν με τη στάση τους, ότι ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε.

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook