Μια νέα, έξυπνη τάση θα κλέψει τις εντυπώσεις και θα κεντρίσει τα βλέμματα πάνω σου.

Μια σχετικά παλιά τάση φαίνεται να επανέρχεται στο προσκήνιο αλλάζοντας τα δεδομένα στο μακιγιάζ ματιών. Ο λόγος για το tightlining, ένα trick με την χρήση του eyeliner, που εχει χρησιμοποιηθεί δεκαετίες πριν, από πολλούς και καταξιωμένους makeup artists, για πλούσιο και σαγηνευτικό αποτέλεσμα στις βλεφαρίδες και ένα βαθύ και γοητευτικό βλέμμα.

Η τεχνική αυτή είναι στην ουσία μία τεχνική σχεδίασης του eyeliner, το οποίο βρίσκει νέα θέση στο μακιγιάζ ματιών, δηλαδή ανάμεσα στην γραμμή των βλεφαρίδων ή πιο απλά είναι ένας τρόπος να γεμίσουμε τα κενά στην γραμμή των βλεφαρίδων και συνακόλουθα το βλέμμα.

Δες τα 5 βήματα για να υιοθετήσεις κι εσύ το trend του tightlining:

1.Τοποθέτησε έναν καθρέφτη σε επίπεδη επιφάνεια ώστε να κοιτάς προς τα κάτω σε αυτόν και να είσαι σε θέση να βλέπεις ακριβώς τις γραμμές ανάμεσα στις βλεφαρίδες σου.

2.Χρησιμοποίησε το μη κυρίαρχο χέρι σου και τράβηκε απαλά το καπάκι του ματιού σου, ενώ με το άλλο χέρι θα κρατάς το πινέλο.

3.Χρησιμοποίησε ένα μικρό πλατύ πινελάκι εφόσον το έχεις βουτήξει το σε ένα μαύρο liner προϊόν – σε ένα eyeliner δηλαδή που βρίσκεται σε βαζάκι.

4.Στην συνέχεια κρατώντας το πινέλο κάθετα, άρχισε να γεμίζεις βάφοντας τα κενά ανάμεσα στις βλεφαρίδες, ξεκινώντας από τις εξωτερικές γωνίες προς τις εσωτερικές.

5.Τέλος, καθάρισε τυχόν μουτζούρες χρησιμοποιώντας μια μικρή μπατονέτα.

6.Το ίδιο μπορείς να κάνεις και στην γραμμή των κάτω βλεφαρίδων, για ένα ακόμα πιο smokey αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook