Η Ένωση υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της ότι δεν υπάρχει πρόβλημα υποσιτισμού στο 7ο δημοτικό σχολείο Χανίων, αναφέρει ότι υπάρχουν αρκετά παιδιά χαμηλού οικονομικού επιπέδου τα οποία με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών και κάποιων χορηγών, παίρνουν καθημερινά ένα δεκατιανό όσο και γεύμα.

Θυμίζουμε ότι πριν λίγες ημέρες είχε δημοσιευτεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετά παιδιά στο 7ο δημοτικό σχολείο Χανίων των οποίων οι οικογένειες δεν δύνανται να τους παρέχουν δεκατιανό ή σχολικά είδη. Κάτι που είχε δηλώσει και ο ίδιος ο διευθυντής του σχολείου

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ένωσης:

“Όλοι γίναμε κοινωνοί τα τελευταία 24ωρα δημοσιευμάτων σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο 7ο Δημοτικό σχολείο.

Ως είχαμε χρέος επικοινωνήσαμε με όλους τους αρμόδιους φορείς με μοναδικό σκοπό να αποσαφηνίσουμε την  κατάσταση  και να διαπιστώσουμε αν η κατάσταση στο εν λόγω σχολείο παραμένει όπως την γνωρίζαμε ή υπήρξε ραγδαία επιδείνωση.  Η διαβεβαίωση  όλων χωρίς καμία εξαίρεση ήταν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα υποσιτισμού και μάλιστα όλα τα παιδιά λαμβάνουν κανονικά τόσο το προάριστο όσο και εκείνα που μένουν στο ολοήμερο κανονικό γεύμα. Στο εν λόγω σχολείο φοιτούν από πολύ παλιά αρκετά παιδιά χαμηλού οικονομικού επιπέδου γι’ αυτό και πάντα γίνονταν ενέργειες τόσο από το σύλλογο γονέων, τους εκπαιδευτικούς αλλά και χορηγούς, έτσι ώστε να εξασφαλίζετε τόσο το δεκατιανό όσο  και το γεύμα. Είναι λοιπόν τουλάχιστον άδικο να γίνετε τόσος σάλος από ένα δημοσίευμα ατόμου που καμία σχέση δεν έχει με το σχολείο.

Από την θέση που μας έχετε ορίσει να είστε σίγουροι ότι καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια σε άμεση συνεργασία με τους φορείς της πόλης μας έτσι ώστε όλοι οι μαθητές να έχουν τα μέγιστα δυνατά εφόδια για την ανεπηρέαστη πρόοδο τους. Παρ’ όλα αυτά θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο εν λόγω σχολείο, που αποτελεί ένα από τα ιστορικότερα σχολεία της πόλης και σύμβολο της ανοιχτής αγκαλιάς των Χανίων  στις μειονότητες και τους πρόσφυγες, στηρίζοντας το διευθυντή και τους συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικών στο δύσκολο έργο τους.

Θα θέλαμε όμως και να ζητήσουμε από όσους θέλουν να συμβάλουν στο έργο της αναβάθμισης των σχολείων να προσαρτάνε όλες τις παραμέτρους όταν αποφασίζουν να δημοσιοποιήσουν τη γνώμη/γνώση που αποκομίζουν από τυχαία γεγονότα και να βεβαιώνονται για την ορθότητα/ αλήθεια όσων καταγγέλουν”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook