Τα μαθητικά τα χρόνια μένουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη

Αναμνήσεις, συγκίνηση, νοσταλγία ήταν μερικά από τα συναισθήματα που ήταν διάχυτα στη συνάντηση συμμαθητριών και συμμαθητών που ξεκίνησαν τη φοίτησή τους στο Γυμνάσιο του Αλικιανού στις 21/09/1979 – ένα αντάμωμα θύμησης, απλό, λιτό, για να γιορτάσουν τα 40 χρόνια που συμπληρώθηκαν από την ημέρα που πρωτοσυναντήθηκαν ως μαθητές στο Γυμνάσιο.

Η συνάντηση των συμμαθητριών και συμμαθητών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 – αρχικά στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Καψωμένου (όπου στεγαζόταν το Γυμνάσιο και το Λύκειο Αλικιανού έως και τη σχολική χρονιά 1984-1985, τη χρονιά που αποφοίτησαν και οι συμμαθήτριες και οι συμμαθητές) όπου αναπόλησαν τα μαθητικά τους χρόνια, θυμήθηκαν τις παρέες, τις κοπάνες, τα γέλια στα διαλείμματα και τις φάρσες στους καθηγητές κι έπειτα συνεχίσθηκε σε παραδοσιακό καφενείο στο Βατόλακκο όπου, χωρίς καμία αμηχανία, συζήτησαν, γέλασαν κι έγιναν και πάλι παιδιά παρέα με καθηγητές τους!

Οι συμμαθήτριες και συμμαθητές ευχαριστούν όλους όσους συνέβαλαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής, τους συμμετέχοντες, τους υπόλοιπους που ήθελαν να παρευρίσκονται αλλά δεν μπόρεσαν  …επίσης και αυτούς που ίσως δεν το έμαθαν. Στους αδικαιολογήτως απόντες καταχωρήθηκε απουσία … Επίσης ευχαριστούν θερμά τον κ. Καψωμένο Ερατοσθένη για την πρόσβαση που τους παρείχε στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας Κρητικών Σπουδών Ιδρύματος Καψωμένου ώστε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση αυτή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook