Με εκπροσώπους των εργαζομένων του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ στο Δήμο Ηρακλείου, Εμμανουέλα Φανουράκη (Πολεοδομία) και Πέτρο Παπαδογιωργάκη (Κέντρο Κοινότητας), συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας 23/9 ο Βουλευτής ν. Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης.

Οι εργαζόμενοι συζήτησαν με τον Χάρη Μαμουλάκη για τις σημαντικές υπηρεσίες που καλύπτουν και εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι παραμένουν σε καθεστώς αβεβαιότητας σχετικά με το εργασιακό τους μέλλον, καθώς οι συμβάσεις τους λήγουν και δεν υπάρχει πρόθεση από την πλευρά της Κυβέρνησης για την ανανέωσή τους. Παράλληλα, συζητήθηκε η αναγκαιότητα αναγνώρισης των υπηρεσιών τους ως πάγιων και διαρκών, όπως επίσης και το ότι δεν καλύπτονται από την επιδοματική πολιτική του ΟΑΕΔ (π.χ. δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας). Συζητήθηκε τέλος το γεγονός ότι ο Δήμος Ηρακλείου, όπως και όλοι οι φορείς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους και την παροχή των σχετικών υπηρεσιών που καλύπτονται από τους εργαζομένους της Κοινωφελούς Εργασίας.

«Όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση της ΝΔ και ο αρμόδιος Υπουργός κ. Βρούτσης, δεν προτίθενται να ανανεώσουν τις συμβάσεις των εργαζομένων του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Θυμίζω ότι η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε τον Ιούνιο του 2019 σε τετράμηνη παράταση τον συμβάσεων που έληγαν για τον Α’ κύκλο της Κοινωφελούς Εργασίας και αφορούσε σε χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα. Το αποτέλεσμα ήταν να μην υπάρχουν κενά στις υπηρεσίες των φορέων και οι εργαζόμενοι να παραμείνουν στις θέσεις τους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook