Τώνια Λιοδάκη Τώνια
Λιοδάκη
Δημοσιογράφος

Χιλιάδες επισκέπτες βρίσκονται στα Χανιά μέσω της Thomas Cook έχουν μείνει “μετέωροι” μετά την κατάρρευση ενός από τα μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία του κόσμου. Οι περισσότεροι από αυτούς κινδυνεύουν να μείνουν εκτός ξενοδοχείων μέχρι να βρεθεί μια λύση επαναπατρισμού τους.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Flashnews.gr, για την αντιμετώπιση αυτού του πλήγματος και προκειμένου να μην διασαλευτεί η τουριστική περίοδος στην Κρήτη, ενδέχεται να υπάρξει πρόταση από την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, σύμφωνα με την οποία θα προτείνει στους ξενοδόχους επιχειρηματίες του νομού, να μην απομακρύνουν από τα ξενοδοχεία τους, τους επισκέπτες που βρίσκονται μέσω Thomas Cook αλλά να τους φιλοξενήσουν.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα εξεταστεί αρχικά ποιοι από τους επισκέπτες καλύπτονται από ασφαλιστικά πακέτα που εξασφαλίζουν τον ταξιδιώτη σε τέτοιες περιπτώσεις (Να σημειωθεί ότι αυτό αφορά μεγάλο ποσοστό Σκανδιναβών που συνηθίζουν να ταξιδεύουν αφού πρώτα κλείσουν επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλιση). Στη συνέχεια, για όσους επισκέπτες δεν καλύπτονται από ασφαλιστικό πακέτο, θα προταθεί στα ξενοδοχεία των Χανίων να τους κρατήσουν φιλοξενούμενους στο πλαίσιο της κρητικής φιλοξενίας μέχρι τον επαναπατρισμό τους και στη συνέχεια οι επιχειρηματίες θα δουν τι θα κάνουν με τους tour operator και την αξιοποίηση όποιων ασφαλιστικών δικλείδων υπάρχουν.

Βέβαια το αν οι επιχειρηματίες ξενοδόχοι θα υιοθετήσουν την πρόταση της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων και της Περιφέρειας και θα την εφαρμόσουν αυτό είναι κάτι που άπτεται στη δική του διακριτική και… επιχειρηματική ευχέρεια.

Να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες εκτιμάται πως ένα μεγάλο κομμάτι της απώλειας μέχρι στιγμής πιθανόν να μπορεί να αποσβεστεί επειδή υπάρχει ροή από Apollo και Tui.

Περίπου 200.000 στα Χανιά οι επισκέπτες μέσω Thomas Cook

Η κατάρρευση πάντως της Thomas Cook θα οδηγήσει σε ντόμινο εξελίξεων για τον τουρισμό και στην Κρήτη.

Να σημειωθεί ότι στα Χανιά το 20% των τουριστών εξυπηρετείται από την Thomas Cook. Από αυτούς το μεγαλύτερο ποσοστό δεν είναι Βρετανοί αλλά Σκανιναβοί. Συγκεκριμένα από τους περίπου 200.000 επισκέπτες που βρίσκονται στα Χανιά μέσω Thomas Cook, οι 150.000 – 180.000 είναι Σκανδιναβοί και οι περίπου 20.000 είναι Βρετανοί.

Αυτή τη χρονική περίοδο υπολογίζονται στην Κρήτη ότι βρίσκονται 20.000 επισκέπτες μέσω Thomas Cook.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook