Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση τιμής και μνήμης των πεσόντων και εκτελεσθέντων κατά τους απελευθερωτικούς αγώνες της πατρίδος, κατοίκων της πρ. κοινότητας Σκάφης, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 17:00 στην Σκάφη Ανατολικού Σελίνου.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου με την Τοπική Κοινότητα Σκάφης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκάφης, Αργαστηρίου, Τζαγκαριάκου “Τα Σκαφιδάκια”.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου Αντώνιος Κων. Περράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νικόλαος Καλογερής, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, Εκπρόσωποι των Κομμάτων, των Σωμάτων Ασφαλείας, των Πολιτιστικών Συλλόγων, η Εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Χανίων και πλήθος κόσμου.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Καντάνου-Σελίνου Σταματία Σταυρίδου-Βλησίδη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση από τον αρχιερατικό επίτροπο Σελίνου π.Παναγιώτη Ανδρουλάκη, τον εφημέριο Σκάφης π.Κωνσταντίνου Αλυγιζάκη και τον εφημέριο Ροδοβανίου π.Γρηγορίου Πετράκη.

Ακολούθησαν το προσκλητήριο πεσόντων, η κατάθεση στεφάνων, η ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των πεσόντων και ο Εθνικός Ύμνος.

Σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν ο Δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου Αντώνιος Περράκης και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκάφης, Αργαστηρίου, Τζαγκαριάκου Μιχάλης Τωμαδάκης, ακολούθησε η ομιλία του Νεκτάριου Νικολακάκη Δρ. Θεολογίας, Ιστορικού – Τουρκολόγου, ο οποίος με ιδιαίτερο τρόπο ξεδίπλωσε όλες τις πτυχές από τις δράσεις των Ηρώων του Μνημείου, που ήταν αποτέλεσμα επίπονης και ουσιαστικής ιστορικής έρευνας, με λεπτομέρειες, που πρώτη φορά έβλεπαν το φως της δημοσιότητας.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης προσφέρθηκε παραδοσιακό κέρασμα από τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου, στο δημοτικό σχολείο Σκάφης.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook