“Τα αρμόδια υπουργεία βρίσκονται σε ετοιμότητα και λαμβάνουν όλα τα κατάλληλα μέτρα για την εξεύρεση τρόπων στήριξης των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων που επηρεάζονται από το γεγονός”

Δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτή Χανίων Βασίλη Διγαλάκη για την χρεοκοπία της Thomas Cook.

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Χανίων κ. Βασίλης Διγαλάκης τοποθετήθηκε σχετικά με τις δυσάρεστες εξελίξεις που έχουν προκύψει από την οικονομική κατάρρευση του βρετανικού ταξιδιωτικού πρακτορείου Thomas Cook.

Ο κ. Διγαλάκης εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις που συνεργάζονταν με το πτωχευμένο πλέον ταξιδιωτικό γραφείο και δήλωσε ότι συμμερίζεται την ανησυχία που έχει δημιουργηθεί στους ξένους επισκέπτες και στην τοπική κοινωνία. Διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι τα αρμόδια υπουργεία βρίσκονται σε ετοιμότητα και λαμβάνουν όλα τα κατάλληλα μέτρα, τόσο για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας επαναπατρισμού των ξένων τουριστών που βρίσκονται στη χώρα μας μέσω της Thomas Cook, όσο και για την εξεύρεση τρόπων στήριξης των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων που επηρεάζονται από το γεγονός.

Τέλος, επισήμανε ότι παρά τον αιφνιδιασμό και τη κρισιμότητα της κατάστασης ο ελληνικός τουριστικός κλάδος έχει τη γνώση και την ευελιξία να ανταπεξέλθει υπεύθυνα και ψύχραιμα, ώστε να μειωθούν, όσο το δυνατόν, οι επιπτώσεις αυτής της  αρνητικής συγκυρίας.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook