Τι κατέθεσε η χήρα και η κόρη του δολοφονηθέντος – Φρικιαστικές αποκαλύψεις και από Αστυνομικό της Ασφάλειας για το πώς έθαψαν το πτώμα 

της Μαρίας Κλουβιδάκη

Τελευταία ενημέρωση 14.53

Συνεχίζεται σήμερα με  συνταρακτικές αποκαλύψεις η εκδίκαση της υπόθεσης της στυγερής δολοφονίας του 70χρονου κτηνοτρόφου Παντελή Δουρουντάκη, τον Μάρτιο του 2018,  η σορός του οποίου είχε βρεθεί περίπου δυόμιση μήνες μετά την εξαφάνισή του, στα τέλη Ιουνίου, θαμμένη σε λάκκο 5 μέτρων, στον Αλικιανό Χανίων.

Βασικοί κατηγορούμενοι του στυγερού εγκλήματος είναι δύο αδέλφια,  39 και 44 ετών που συνελήφθησαν μετά από εξονυχιστικές έρευνες των αστυνομικών αρχών, στις 19 Ιουνίου του 2018 και αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονία απο πρόθεση και σε συναυτουργία καθώς και για περιύβριση νεκρού.

Ο 44χρονος μετά την απολογία του, είχε κριθεί προφυλακιστέος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, ενώ ο 39χρονος αδελφός, είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της παρουσίας σε αστυνομικό τμήμα και καταβολής χρηματικής εγγύησης.

Όπως αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας από την πολιτική αγωγή και κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της κόρης του δολοφονηθέντος, το άψυχο σώμα του Παντελή Δούρουντακη βρέθηκε διαμελισμένο, κάποια τμήματα του σώματος έλειπαν ενω ο θανών εφερε και κατάγματα πλευρών.

Η πολιτική αγωγή, συμπεραίνει ότι βάσει των ευρημάτων το πτώμα διαμελίστηκε από τον δράστη ενώ η υπεράσπιση ισχυρίζεται οτι με βάση την ομολογία ενός εκ των κατηγορουμένων, το σώμα του δολοφονηθέντος, διαμελίστηκε κατά την διάρκεια της εκσκαφής.

Τι κατέθεσε η χήρα του δολοφονηθέντος και η κόρη του

Πρώτη μάρτυρας κατέθεσε από την πλευρά της πολιτικής αγωγής η σύζυγος του δολοφονηθέντος η οποία σημείωσε οτι η σχέση του συζύγου της με τα δύο αδέλφια ήταν τεταμένη τα τελευταία χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, η σύζυγος του θανόντος ανέφερε ότι οι σχέσεις του άτυχου Παντελή Δούρουντακη με τους δύο βασικούς κατηγορούμενος ήταν φιλικές ενώ είχαν συνεργαστεί και επαγγελματικά για μια οικοδομή που είχε χτίσει η οικογένεια Δούρουντακη.

Τα τελευταία 3-4 χρόνια όπως τόνισε, οι σχέσεις του θανόντος με τα αδέρφια ήταν τεταμένες καθώς περνούσαν μέσα από τα βοσκοτόπια του θύματος προκειμένου να εκτελέσουν παράνομες εργασίες στα χωράφια τους στα οποία περνούσαν καταπατώντας την ιδιοκτησία του Παντελή Δούρουντακη.

Τα ίδια υποστήριξε και η δεύτερη μάρτυρας, η κόρη του θανοντος σημειώνοντας ότι ο θανών δεν ήθελε να γίνονται παράνομες δραστηριότητες των αδερφών κοντά στο χωράφι του και για αυτό είχαν σημειωθεί λεκτικές προστριβές μεταξύ τους.

Πώς έγινε η εξιχνίαση της υπόθεσης – Πώς έθαψαν το πτώμα, σε τι κατάσταση βρέθηκε η σορός – Η κατάθεση αστυνομικού της ασφάλειας Χανίων

Η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση αστυνομικού που υπηρετεί στην Ασφάλεια Χανίων και μετείχε στις πολύμηνες έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης εξαφάνισης του 70χρονου κτηνοτρόφου που στην εξέλιξή της αποκαλύφθηκε οτι επρόκειτο για δολοφονία.

Οπως τόνισε ο ιδιος, από την αρχή οι αστυνομικοί εξέταζαν όλα τα ενδεχόμενα. Έγιναν έρευνες από θάλασσης, επίγειες αλλά και από αέρος και στην πορεία των ερευνών εξέτασαν το στίγμα του τηλεφώνου του Παντελή Δουρουντάκη, συνελεξαν στοιχεία από κάμερες στην περιοχή και εντόπισαν το όχημα του θανοντος – από κάμερα κλειστού κυκλώματος πρατηρίου –  να κινείτο στην χώρα Σφακιων με κατεύθυνση προς Χανια.  Όταν αποκρυπτογραφήθηκαν τα στίγματα των κινητών που χρησιμοποιούσε ο 70χρονος, το ένα κινητό εντοπίστηκε τελευταία φορά στην Χώρα Σφακιων και το άλλο κινητό εξέπεμπε μέχρι και την επόμενη ημέρα στο Πατελαρι.

Έτσι άρχισαν οι έρευνες στις γύρω περιοχές κοντά στο Πατελαρι. Στην συνέχεια ανακρίθηκαν τα αδερφια καθώς ο γιος του θανοντος είχε αναφέρει στις αρχές ότι το πρωί πριν εξαφανισθεί ο πατέρας του είχε μια λεκτική διαμάχη με τους δύο κατηγορούμενους. Όταν ανακρίθηκαν τα αδερφια οι Αστυνομικοί  διαπίστωσαν ότι υπέπεσαν σε αρκετές αντιφάσεις και ανακριβειες. Κρίθηκε σκόπιμο από τις αρχές να ερευνηθεί εκ νέου το λατομείο των αδερφών και με τη συνδρομή ειδικού κλιμακίου από τα Χανια έγινε ενδελεχής έρευνα.

Τα ευρήματα των Αστυνομικών ήταν αρκετά όπως οι σταγόνες αίματος σε μια πλατφόρμα μεταφοράς βαρέων οχημάτων και σε ένα φορτηγό. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες τόνισε επίσης, ότι μετά που εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης για τα αδερφια, ένας εξ’αυτών, ομολόγησε το ίδιο βράδυ το έγκλημα υποδεικνύοντας στις αρχές το σημείο που θάφτηκε το άψυχο σώμα του Παντελή Δαυρουντακη, στο οικόπεδο στον Αλικιανό.

Ο αστυνομικός επίσης ανέφερε ότι με βάση τα όσα είχε δηλώσει ο ένας εκ των δύο βασικών κατηγορουμένων, μετά την δολοφονία του Παντελή Δούρουντακη, στον χώρο του λατομείου, τσαλάκωσε το αυτοκίνητο, το φόρτωσε σε μια καρότσα μεταφοράς, τοποθέτησε το πτώμα, έπειτα το αυτοκίνητο του θύματος και από πάνω έβαλε πολλά κυβικά χαλίκι. Το άψυχο σώμα βρέθηκε σε βάθος 6 μέτρων σε χώρο στον Αλικιανό ενώ το αυτοκίνητο στα 5 μέτρα. Το πτώμα ήταν σε προχωρημένη  σήψη, διαμελισμένο ενώ κάποια τμήματα της σορού δεν βρέθηκαν ποτέ

Στις 4 Οκτωβρίου θα συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία της δίκης

Υπενθυμίζεται οτι η ακροαματική διαδικασία επρόκειτο να ξεκινήσει την περασμένη Τρίτη στη δικαστική αίθουσα του Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου, όμως δικηγόρος από την πλευρά της πολιτικής αγωγής ζήτησε αναβολή λόγω κωλύματος ενός εκ των δικηγόρων της οιικογένειας του θύματος και το δικαστήριο όρισε σήμερα Τρίτη 24/9 την διεξαγωγή της δίκης. Όπως ανακοίνωσε σήμερα η έδρα, η επόμενη ημέρα διεξαγωγής της δίκης είναι η Παρασκευή 4 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook