Το πολυνομοσχέδιο καταστρατηγεί συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα υποστηρίζουν

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο κέντρο της πόλης των Χανίων ενάντια στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση πραγματοποιήθηκε αργά το πρωί της Τρίτης στα πλαίσια της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει εργατικά σωματεία και φορείς.

Δεκάδες κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ,  πρωτοβάθμια σωματεία και ενώσεις εργαζομένων, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και η ΕΛΜΕ και διαδήλωσαν ενάντια στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο που όπως υποστηρίζουν καταστρατηγεί εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Όπως δήλωσε ο Μανώλης Ξανθουδάκης, πρόεδρος του συνδικάτου οικοδόμων ν.Χανίων, το νομοσχέδιο “τσακίζει” κλαδικές συμβάσεις, συνδικαλιστικά δικαιώματα και διεκδικ΄σεις εργαζομένων την ίδια ώρα που η κυβέρνηση τάζει “ζεστό” χρήμα τους απολεσθέντες από την Thomas Cook.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν όπως σημείωσε ο κ. Ξανθουδάκης από την κυβέρνηση να μην “πειράξει” τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και να μην υλοποιηθεί η προσπάθεια φακέλωσης των συνδικαλιστών που παλεύουν για τα δίκια των εργαζόμενων,  μέσω της ψήφισης ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και του ηλεκτρονικού μητρώου.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook