Οι ολλανδικές Αρχές αποφάσισαν να επιβάλλουν έναν νέο περιορισμό στα διάσημα καφέ, όπου επιτρέπεται η χρήση κάνναβης: απαγορεύουν την πώληση της υψηλής αντοχής κάνναβης (το λεγόμενο «σκανκ»), μιας και ζητούν να ενταχθεί στην κατηγορία των «σκληρών ναρκωτικών».

Σύμφωνα με την ολλανδική κυβέρνηση, το συστατικό THC που περιέχει η κάνναβη έχει αυξηθεί, μετατρέποντας το συγκεκριμένο είδος κάνναβης σε ένα ισχυρό και επικίνδυνο ναρκωτικό.

Ο νέος περιορισμός θα αναγκάσει τους ιδιοκτήτες των καφέ να αποσύρουν από τα ράφια τους την υψηλής αντοχής κάνναβη, η οποία είναι μάλιστα και ιδιαίτερα δημοφιλής. Υπολογίζεται ότι τα καφέ θα πρέπει να αντικαταστήσουν περίπου το 80% των αποθεμάτων τους με μικρότερης αντοχής κάνναβη.

Από δω και στο εξής, η κάνναβη που θα περιέχει ποσοστό THC μεγαλύτερο του 15% θα ανήκει στην κατηγορία των σκληρών ναρκωτικών -σκληρά ναρκωτικά θεωρούνται η κοκαΐνη και το ecstasy.

Πρόκειται για το δεύτερο μέτρο της κυβέρνησης που έχει ως στόχο τα «καφέ της κάνναβης». Πριν από μερικές ημέρες, οι Αρχές της πόλης Μάαστριχτ αποφάσισαν ότι θα απαγορεύεται η είσοδος στα καφέ σε όποιον δεν έχει ολλανδικό, βελγικό ή γερμανικό διαβατήριο.

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook