Επί μιάμιση ώρα προσπαθούσε επί ματαίω να σώσει την τουρίστρια – Πολυσύχναστες παραλίες όπως της Πρέβελης δεν έχουν ναυαγοσώστη

Η ελλιπής ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών νότια του Ρεθύμνου αποκαλύφθηκε σήμερα με αφορμή ένα μοιραίο γεγονός που έλαβε χώρα σε παραλία ανατολικά του Πλακιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι μια 75χρονη γυναίκα από την Τσεχία, που είχε έρθει στην Κρήτη για διακοπές, άφησε την τελευταία της πνοή στη θάλασσα παρά, σύμφωνα με μαρτυρίες, τις προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης που έγιναν επί μιάμιση ώρα από ναυαγοσώστη.

Την ώρα όμως που η γυναίκα εθεάθη σε αδυναμία και ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την θάλασσα, δεν υπήρχε ναυαγοσώστης και εκλήθη να μεταβεί από την παραλία του Πλακιά που βρίσκεται πλησίον.

Έτσι όμως χάθηκε πολύτιμος χρόνος και όταν ο ναυαγοσώστης έφτασε στο σημείο, παρά οτι προσπάθησε να σώσει την άτυχη γυναίκα, δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση όμως είναι οτι για όλες τις παραλίες νότια του Ρεθύμνου, που είναι πολυσύχναστες και κάθε χρόνο προσελκύουυν χιλιάδες επισκέπτες, προβλέπεται η ύπαρξη τριών ναυαγοσωστών,  με αποτέλεσμα περιστατικά πνιγμών να μην αντιμετωπίζονται.

Τουριστικοί προορισμοί όπως η παραλία Πρέβελης δεν έχουν ναυαγοσώστη και αναρωτιέται κανείς με ποια κριτήρια γίνεται ο σχεδιασμός για την ναυαγοσωστική κάλυψη του Ρεθύμνου.

Η φετινή σεζόν τελειώνει όμως ίσως θα πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα από τις αρμόδιες υπηρεσίες αφού σύμφωνα με πληροφορίες μας, το θέμα έχουν θέσει ακόμα και αυαγοσώστες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook