“Η διέλευση γίνεται με δική σας ευθύνη” – Αυτή η οδηγία μάλλον θα μείνει προίκα στα Χανιά από τις καταστροφές της θεομηνίας – Δείτε βίντεο από τον δρόμο που περνάει το λεωφορείο με μαθητές

Οι καταστροφές στο οδικό δίκτυο από την σφοδρή θεομηνία του Φεβρουαρίου που έπληξε περιοχές του δήμου Πλατανιά, δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως, ειδικά σε ορεινά χωριά όπου μέχρι και σήμερα δρόμοι παραμένουν ακατάλληλοι για διέλευση βαρέων κυρίως οχημάτων.

Από την θεομηνία επίσης μάθαμε όλοι την αμφιλεγόμενη οδηγία – “η διέλευση επιτρέπεται με δική σας ευθύνη” η οποία έκανε την έννοια της δημόσιας ασφάλειας και τους υπεύθυνους για τη διαφύλαξή της, να μοιάζει  με ανέκδοτο.

Από έναν τέτοιο δρόμο, που έχει κριθεί ακατάλληλος περνάει καθημερινά “σχολικό λεωφορείο” που  παραλαμβάνει το πρωί τους μαθητές νηπιαγωγείου έως Λυκείου (4-17 ετών) ακολουθώντας την εξής διαδρομή: Λακκοι-Καρανου–Ορθουνι-Σκινε. Εκτός από τον δρόμο που βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση ώστε απαγορεύεται η διέλευση βαρέου τύπου οχημάτων, το ίδιο το λεωφορείο είναι ακατάλληλο όπως καταγγέλουν γονείς για την μεταφορά των παιδιών τους, αφού είναι παλαιό αστικό, χωρίς ζώνες, και μέσα σε μια εβδομάδα έχει πάρει δύο φορές φωτιά (δείτε εδώ επίσης).

Κάτοικοι από τα χωριά του πρώην δήμου Μουσούρων ισχυρίζονται οτι  “το να γίνει ατυχημα είναι θέμα χρόνου” και όπως καταγγέλλει αναγνώστης στο Flashnews.gr,  “πριν λίγες μέρες κατά την διάρκεια της διαδρομής προς το σχολείο στα Καράνου ο δρόμος “έκατσε”, με αποτέλεσμα να “κρεμάσει” το σχολικό…Όλο το κομμάτι Καρανου-Ορθουνι είναι μπαζωμενο χωρίς ίχνος αντιστηριξης” σημειώνουν ενώ ήδη έχουν κινηθεί μέσω δικηγόρου αποστέλλοντας έγγραφο που έχει κοινοποιηθεί σε Δήμο, Περιφέρεια, Πρωτοβάθμια, Αστυνομία, ζητώντας την υπεύθυνη αντιμετώπιση του προβλήματος, που θα εγγυηθεί την ασφάλεια του δρομολογίου για όλους τους επιβάτες.

“Καταλαβαίνετε λοιπόν σε τι κατάσταση βρισκόμαστε. Όχι μόνο είμαστε ξεχασμένοι από την πολιτεία, ως πληγείσα περιοχή, καθημερινώς αγωνιούμε αν τα παιδιά μας φτάσουν σώα στον προορισμό τους…Σας παρακαλούμε λοιπόν να συνδράμετε κι εσείς στην προσπάθεια μας αυτήν, να εισακουστεί η φωνή μας, για να μην θρηνήσουμε θύματα και μάλιστα αθώες παιδικές ψυχές” καταλήγει αναγνώστης του Flashnews.gr

Τα συμπεράσματα με…. δική σας ευθύνη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook