Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων η υπόθεση με κατηγορούμενο έναν 54χρονο που εμβόλισε περιπολικό και στη συνέχεια άνοιξε πυρ σε βάρος αστυνομικών

Εκδικάζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων, η υπόθεση απόπειρας δολοφονίας σε βάρος τεσσάρων αστυνομικών των ΤΑΕ στις Βρύσες Αποκορώνου από κάτοικο της περιοχής ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 16,5 χρόνια με αναστολή της έφεσης.

Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2015 όταν ο κατηγορούμενος άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών με αποτέλεσμα ένας 34χρονος τότε ειδικός φρουρός να τραυματιστεί στο κεφάλι και να εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων, ενώ ο δεύτερος, ο οποίος τραυματίστηκε στο πόδι, ανταποδίδοντας κατάφερε να κρατήσει σε απόσταση τον δράστη και να τον τρέψει σε φυγή.

Ο 54χρονος σήμερα κατηγορούμενος αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία, παράνομη οπλοχρησία, απειλή, εξύβριση, παράνομη κατοχή μέσου εκτόξευσης χημικών ουσιών, μαχαιριών όπλων και διακεκριμένη φθορά ξένης περιουσίας.

Οι λεπτομέρειες της αιματηρής επίθεσης που είχε δώσει η ΕΛΑΣ με ανακοίνωσή της

Όπως είχε ανακοινώσει η ΕΛΑΣ, δίνοντας λεπτομέρειες της αιματηρής επίθεσης σε βάρος των αστυνομικών του ΤΑΕ:

Κατά το χρόνο που πραγματοποιούσαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε  23χρονος, ο 50χρονος (πατέρας του ελεγχόμενου) διερχόμενος από το σημείο του ελέγχου, οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, σταμάτησε και αφού εξύβρισε και απείλησε τους αστυνομικούς, χτύπησε με το αυτοκίνητο του ένα από τα δύο σταθμευμένα υπηρεσιακά οχήματα.

Στη συνέχεια ο 50χρονος, αφού έφυγε από το σημείο ελέγχου, επέστρεψε άμεσα και σταμάτησε το όχημα του σε κοντινή απόσταση, η οποία του παρείχε κάλυψη.

Αμέσως βγαίνοντας από το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, πυροβόλησε σε βάρος των αστυνομικών με κυνηγητικό όπλο (καραμπίνα), τουλάχιστον πέντε φορές, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 35χρονου Υπαρχιφύλακα και του 34χρονου Ειδικού Φρουρού και στη συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. 

Άμεσα, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, πραγματοποιήθηκαν επισταμένες και εκτεταμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό του 50χρονου, ο όποιος τελικά παραδόθηκε στις Αστυνομικές Αρχές και ταυτόχρονα παρέδωσε και το κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στo σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πιστόλι, κυνηγετικό όπλο, 2 διόπτρες, 4 μαχαίρια, σπρέι το οποίο είχε απωθητική επίδραση και διάφορα είδη φύλαξης οπλισμού.

Υπενθυμίζεται ότι οι τραυματίες αστυνομικοί διακομίστηκαν αρχικά στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων, όπου ο 34χρονος υπεβλήθη σε επέμβαση και νοσηλεύεται,  ενώ ο 35χρονος, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης.

Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ  συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα  Πλημμελειοδικών  Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook