Συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη σχετικά με την εγκατάσταση του νέου ραντάρ προσέγγισης στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης.

Το ραντάρ αυτό κρίνεται απαραίτητο γιατί θα επιτρέψει σημαντική αύξηση των πτήσεων προς τα Χανιά σε περιόδους αιχμής.

Ο Μ. Βολουδάκης (δείτε εδώ την ερώτηση του κ. Βολουδάκη για το ραντάρ) ζήτησε από τον Υπουργό να εξηγήσει για ποιο λόγο τρία χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης με τη FRAPORT το ραντάρ προσέγγισης δεν έχει ακόμη εγκατασταθεί. Κατηγόρησε για αυτό την προηγούμενη κυβέρνηση η οποία δεν επέβαλλε στον παραχωρησιούχο την επένδυση που η σύμβαση προβλέπει ή δεν ξεπέρασε τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια. Ζήτησε ακόμη από τον Υπουργό να διασφαλίσει ότι θα ξεπερασθούν οι όποιες γραφειοκρατικές δυσκολίες ώστε να εγκατασταθεί το ραντάρ το συντομότερο δυνατόν.

Ο Υπουργός στην απάντησή του, τόνισε ότι η FRAPORT έχει κατ’ επανάληψιν ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες να της δοθούν οι προδιαγραφές του νέου ραντάρ, όμως ως σήμερα υπήρχε διχογνωμία μεταξύ Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και Πολεμικής Αεροπορίας ως προς τις προδιαγραφές. Ο Υπουργός σημείωσε ότι βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης για το ζήτημα, κι ότι οι αρμόδιες επιτροπές εργάζονται ήδη για να υπάρξει συμφωνία επί των προδιαγραφών. Το σημαντικό είναι ότι ο Υπουργός δεσμεύθηκε ότι εντός εξαμήνου το ζήτημα θα έχει λυθεί και το ραντάρ θα έχει ήδη παραγγελθεί.

Στη δευτερολογία του, ο Μ. Βολουδάκης τόνισε ότι θα πρέπει και στη συνέχεια ο Υπουργός να συνεχίσει την πίεση τόσο προς τις υπηρεσίες όσο και προς την παραχωρησιούχο, μέχρι την ολοκλήρωση της επένδυσης.

Ο Μ.Βολουδάκης, αν και ο κανονισμός επιβάλλει κατά τη συζήτηση επικαίρων ερωτήσεων να μην υπάρχει αναφορά σε άλλα θέματα, έθεσε και το ζήτημα του ΒΟΑΚ. Τόνισε ότι είναι κατανοητό ότι ο Υπουργός προσπαθεί να καλύψει το κενό της απραξίας τεσσάρων ετών, αλλά και ότι δεν πρέπει να υπάρξει άλλη καθυστέρηση. Ζήτησε από τον Υπουργό να δώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του κόστους, και να ανακοινώσει άμεσα το δικό του σχεδιασμό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook