Χρησιμοποιούν το έμβλημα, τη φήμη και το έργο του Ερυθρού Σταυρού για να συγκεντρώνουν χρήματα για ιδιοτελείς σκοπούς

Προσοχή στους πολίτες εφιστούν τα περιφερειακά τμήματα Χανίων και Ρεθύμνου του Ερυθρού Σταυρού καθώς ενημερώθηκαν οτι κάποιοι – που δεν έχουν καμία σχέση με την οργάνωση και χρησιμοποιώντας το έμβλημα και το σύμβολο του ΕΕΣ, συγκεντρώνουν χρήματα εν είδει εράνου.

Προφανώς πρόκειται για επιτήδειους που εκμεταλλευόμενοι το έργο αλληλεγγύης και τη φήμη του Ερυθρού Σταυρού και “ποντάροντας” στην ευαισθησία ανυποψίαστων πολιτών, προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα.

Τα περιφερειακά τμήματα Χανίων και Ρεθύμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ξεκαθαρίζουν οτι δεν έχουν καμία σχέση με τέτοιες ενέργειες.

Η ανακοίνωση του Ερυθρού Σταυρού έχει ως εξής:

Με αφορμή την παρατήρηση ότι εμφανίστηκαν ειδικά κουτιά συλλογής χρημάτων με το έμβλημα του Ερυθρού Σταυρού στην περιοχή Χανίων αλλά ενδεχομένως και του Ρεθύμνου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Τα Περιφερειακά Τμήματα Χανίων και Ρεθύμνου και η Κεντρική Διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ουδεμία σχέση έχουν με τέτοιες ενέργειες.  Δεν έχει δοθεί καμία απολύτως έγκριση για χρήση του εμβλήματος ή άλλου ερυθροσταυρικού συμβόλου πουθενά και σε κανέναν στις αναφερόμενες περιοχές

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook