Το κτίριο παραχωρήθηκε ως δωρεά από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γερανίου - Ικανοποίηση για το νέο σύγχρονο Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά

Πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Δευτέρας, υπό την παρουσία εκπροσώπων του αρχηγείου της Αστυνομίας και της ΕΛΑΣ στην Κρήτη καθώς και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, θρησκευτικών αρχών αλλά και πλήθος κόσμου, τα εγκαίνια του νέου κτιρίου που στεγάζει το Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά, στο Άνω Γεράνι.

Στα εγκαίνια το παρών έδωσε και ο βουλευτής Χανίων με το ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης ενώ η βουλευτής Χανίων της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, δεν παρευρέθη λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, απέστειλε ωστόσο γραπτό χαιρετισμό για το καλωσόρισμα του νέου αστυνομικού τμήματος. Τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη, ο οποίος επίσης δεν μπόρεσε να παραστεί στην εκδήλωση, αφού από χθες το βράδυ βρίσκεται στη Μόρια, για την αντιμετώπιση της έκρυθμης κατάστασης στον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών, εκπροσώπησε ο Επιτελάρχης της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Λαγουδάκης.

Το κτίριο που στεγάζει το ΑΤ Πλατανιά, δόθηκε ως δωρεά από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γερανίου και αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης, μετεγκαταστάθηκε η αστυνομική υπηρεσία από τις Βουκολιές, και το ΑΤ στο Γεράνι, που ήδη λειτουργεί εξυπηρετώντας τους πολίτες, "καλύπτει" μια περιοχή που παρουσιάζει αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης αν αναλογιστεί κανείς οτι για 6 μήνες ο πληθυσμός - λόγω της τουριστικής κίνησης - πολλαπλασιάζεται. 

(ο χαιρετισμός του Επιτελάρχη της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνο Λαγουδάκη)

​Ο κ.Λαγουδάκης στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε με θερμά λόγια τον δήμο Πλατανιά αλλά και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γερανίου για την δωρεά του κτιρίου, τονίζοντας οτι εμπράκτως ενδυναμώνεται η συνεργασία μεταξύ των πολιτών και του δυναμικού του ΑΤ Πλατανιά, ένα καθοριστικής σημασίας γεγονός για την παραγωγή αστυνομικού έργου στην περιοχή.

Κάλεσμα στην τοπική κοινωνία να "αγκαλιάσει" τους αστυνομικούς που θα στελεχώσουν το νέο Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά, απηύθυνε εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γερανίου που συνέβαλε καθοριστικά στην μετεγκατάσταση του ΑΤ στο Γεράνι.


Στο δήμο Πλατανιά, με την απόφαση αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών, έκλεισαν τα αστυνομικά τμήματα Μουσούρων Βουκολιών καθώς και το αστυνομικό τμήμα Νέας Κυδωνίας που κάλυπτε την τουριστική ζώνη από Γεράνι, Πλατανιά, Μάλεμε. Ο "Καλλικράτης" της ΕΛΑΣ δημιούργησε νέα δεδομένα όσον αφορά την κατανομή της αστυνομικής δύναμης στους δήμους και σε μια απαιτητική περιοχή όπως ο Πλατανιάς, που αριθμεί, όπως σημείωσε ο δήμαρχος Πλατανιά Γ.Μαλανδράκης 121 χωριά στην ενδοχώρα με μόνιμους κατοίκους στους οποίους θα πρέπει να παρέχεται το αίσθημα ασφάλειας, η λειτουργία ενός αποτελεσματικού και πλήρως στελεχωμένου Αστυνομικού Τμήματος κρίνεται επιβεβλημένη.

Ο δήμαρχος Πλατανιά, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, απηύθυνε αίτημα προς την φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ, για τη δημιουργία αστυνομικού σταθμού στον δήμο Πλατανιά, προσθέτοντας οτι υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα κτίρια που μπορούν να στεγάσουν τη υπηρεσία αυτή.

Ο κ.Μαλανδράκης ζήτησε επίσης να υπάρξει πλήρη στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος που εγκαινιάστηκε σήμερα στον Πλατανιά προκειμένου να καλυφτούν με επάρκεια οι ανάγκες αποτελεσματικής αστυνόμευσης των περιοχών του δήμου.

Τη "σκυτάλη" των αιτημάτων προς την ηγεσία της ΕΛΑΣ, παρέλαβε από τον δήμαρχο Πλατανιά, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ν.Χανίων, Νίκος Ξανθουδάκης, ο οποίος ζήτησε να λειτουργήσει στις Βουκολιές, στη θέση του αστυνομικού τμήματος που καταργήθηκε, αστυνομικός σταθμός.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής των εγκαινίων, όλοι οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στους χώρους του ανακαινισμένου κτιρίου και στη συνέχεια, στον αύλειο χώρο, ακολούθησε κέρασμα.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook