Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Ινστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου (ΕΛΓΟ Δήμητρα)

Το Ινστιτούτο Ελιάς Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου (ΕΛΓΟ Δήμητρα) υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με τίτλο «Ερευνητικές και ενημερωτικές δράσεις για ενίσχυση της ετοιμότητας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου αναφορικά με την άμεση εκρίζωση του παθογόνου Xylella fastidiosa σε περίπτωση εντοπισμού του»-XyleVA.

Στα πλαίσια της σύμβασης, εκτός από πρόσθετους ελέγχους για την ανίχνευση του παθογόνου, θα πραγματοποιηθεί μελέτη των δυνητικών εντόμων φορέων στην περιφέρεια αυτή, επισκοπήσεις και αποτύπωση της φυτοπαθολογικής κατάστασης των ελαιώνων στα νησιά Μυτιλήνη, Λήμνος, Χίος και Σάμος καθώς και δράσεις ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων σχετικά με το παθογόνο της ελιάς X. fastidiosa.

Στο έργο εκτός του Ινστιτούτου Ελιάς Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου που είναι και ο συντονιστής, συμμετέχουν το Ελληνικό Μεσογειακό  Πανεπιστήμιο (Εργαστήριο Βακτηριολογίας),  το Institute for Sustainable Plant Protection (National Research Council of Italy) καθώς και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η εναρκτήρια συνάντηση του έργου θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Οκτώβριο στην έδρα του Ινστιτούτου στα Χανιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook