Ελεύθερος και με τη «βούλα» μετά την παύση της σε βάρος του δίωξης είναι χάρη στις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα ο 70χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε έξι χρόνια κάθειρξη για απάτη σε βάρος του δημοσίου (παράνομη είσπραξη αναπηρικής σύνταξης).

Πρόκειται για την περίπτωση που είχε αποκαλύψει η «Π» τον Φεβρουάριο το 2016 και είχε προκαλέσει αίσθηση για τον τρόπο με τον οποίο ο τότε 67χρονος  λάμβανε τα χρήματα αυτά, αλλά και το πώς οι ελεγκτικοί μηχανισμοί κατάφεραν να τον εντοπίσουν.

Πριν λίγες ημέρες  κι ενώ η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί στο Εφετείο ανακοινώθηκε ότι παύει η σε βάρος του δίωξη σύμφωνα με το Π.Κ. από κακούργημα που ήταν έχει μετατραπεί σε πλημμέλημά (κακούργημα θεωρείται  η απάτη άνω των 120 χιλιάδων ευρώ) και το πλημμέλημα παραγράφηκε μετά την οχταετία από την ημέρα τέλεσής του.

Ο 70χρονος, ο οποίος εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα, λάμβανε για πολλά χρόνια αναπηρική σύνταξη. Η υπόθεσή του αποκαλύφθηκε το 2012 μετά την ενοποίηση του ταμείου των τραπεζικών με το ΙΚΑ και τους ελέγχους που έγιναν εκείνη την περίοδο.

Σε ό,τι αφορά στο ποσό που είχε λάβει από την παράνομη είσπραξη της αναπηρικής σύνταξης για περίπου 20 χρόνια, αυτό ήταν περίπου 100 χιλιάδες ευρώ, ενώ  ο ίδιος πάντως από τότε που έγινε γνωστή η υπόθεση πληρώνει ένα μέρος από τα «χρωστούμενα» προς το δημόσιο από την κανονική σύνταξη που λαμβάνει από την εργασία του.

Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή είχε πει ότι δεν γνώριζε πως δεν έπρεπε να λαμβάνει τα χρήματα από την αναπηρική σύνταξη.

Ο συνήγορός του Αντώνης Επιτροπάκης εξέφρασε σε δηλώσεις του την ικανοποίησή του για την έκβαση της υπόθεσης, κάνοντας λόγο για μια ιδιαίτερη περίπτωση.

«Ο πελάτης μου είχε επίσης κερδίσει σε όλα τα διοικητικά και αστικά δικαστήρια και επιστρέφει κανονικά τα χρήματα που είχε λάβει παρανόμως» είπε ο ίδιος.

patris.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook