«Αριστουργηματική» χαρακτηρίζουν οι Αυστραλοί τηλεκριτικοί την τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου του Ελληνοαυστραλού συγγραφέα Χρήστου Τσιόλκα «Το Χαστούκι».

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς (συνολικά θα είναι οκτώ επεισόδια) προβλήθηκε την περασμένη Πέμπτη από το κρατικό δίκτυο του ABC και το παρακολούθησαν περίπου ένα εκατομμύριο τηλεθεατές.

Και μπορεί ο αριθμός τους να μην έκανε ρεκόρ τηλεθέασης αλλά οι κριτικές είναι διθυραμβικές. Όλοι μιλούν για μια άψογη παραγωγή που όχι μόνο δεν αδικεί το βιβλίο αλλά το συμπληρώνει.

Το «Χαστούκι» έχει πουλήσει παγκοσμίως 600.000 αντίτυπα αλλά θεωρείται βέβαιο πως οι πωλήσεις, μετά την προβολή της σειράς, θα αυξηθούν τόσο στην Αυστραλία, όσο και στο εξωτερικό μιας και η σειρά έχει ήδη πουληθεί σε πολλές αγγλόφωνες χώρες.

\"http://content-mcdn.feed.gr/filesystem/images/20100816/low/newego_LARGE_t_641_37462492.JPG\"

Οι κριτικοί σημειώνουν πως τόσο το βιβλίο όσο και η σειρά έχουν έντονο ελληνικό χρώμα για αυτό και συμμετέχουν σε αυτήν και πολλοί Έλληνες ηθοποιοί.

Ιδιαίτερα κολακευτικές κριτικές απέσπασαν ο ‘Αλεξ Δημητριάδης, ο Λεξ Μαρίνος και η Τούλα Γιαννή.

Η τελευταία, δε, που προέρχεται από το παροικιακό θέατρο και δεν έχει τηλεοπτική εμπειρία φαίνεται να έχει εντυπωσιάσει ξέχωρα κοινό και Αυστραλούς κριτικούς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook