Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει για τα μέλη του τριήμερη ορειβατική εξόρμηση στην οροσειρά της Ζήρειας στον νομό Κορίνθου στην Πελοπόννησο, από 26 έως και 28 Οκτωβρίου 2019.

Οι διανυκτερεύσεις θα γίνουν στο ορεινό χωριό Τρίκαλα Κορινθίας, που βρίσκεται αμφιθεατρικά χτισμένο στις πλαγιές του βουνού σε υψόμετρο περίπου 1.050 μέτρων, σε παραδοσιακό ορεινό ξενώνα. H Ζήρεια ή Κυλλήνη είναι το δεύτερο υψηλότερο βουνό της Πελοποννήσου και βρίσκεται κατά το μεγαλύτερο μέρος του στον νομό Κορινθίας. Η Ζήρεια περιβάλλεται από τα Αροάνια στα δυτικά, τον Ολίγυρτο στα νότια, ενώ βόρεια καταλήγει στον Κορινθιακό κόλπο.

Οι συμμετέχοντες στην εξόρμηση αυτή, θα πραγματοποιήσουν τις παρακάτω δραστηριότητες, θα ανέβουν στην ψηλότερη κορυφή της οροσειράς, η οποία ονομάζεται – παραδόξως(!) – Ψηλή Κορφή, υψ. 2.374 μέτρα και θα διασχίσουν την καταπράσινη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας, που ανοίγεται ανάμεσα στους εντυπωσιακούς όγκους των κορυφών της Μικρής και Μεγάλης Ζήρειας και αποτελεί το πιο ζωντανό και ανέγγιχτο ακόμα κομμάτι του βουνού. Την Δευτέρα 28/10 θα επισκεφθούν την μικρή ορεινή κωμόπολη των Καλαβρύτων στον γειτονικό νομό Αχαΐας με τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο Διακοπτού – Καλαβρύτων, μέσα από μία μοναδική διαδρομή που ανεβαίνει το φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού και αποτελεί ένα από τα ωραιότερα φυσικά αξιοθέατα της χώρας μας. Η διαδρομή αυτή με το “τραινάκι” έχει χαρακτηρισθεί ως η θεαματικότερη σιδηροδρομική γραμμή των Βαλκανίων.

Αναχώρηση το βράδυ της Παρασκευής 25/10 από το λιμάνι της Σούδας και επιστροφή την Τρίτη 29/10/2019 το πρωί.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647, μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας 21/10 και μόνο με την καταβολή της ορισθείσας προκαταβολής για την συμμετοχή στην εξόρμηση. Αρχηγοί της εξόρμησης είναι οι κ.κ. Δημήτριος Κουρασμενάκης και Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.   
          

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook