Καμία γυναίκα δεν γεννιέται τέλεια και τα διάφορα ψεγάδια, όπως άλλωστε και τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά χρειάζονται ειδική μεταχείριση.Το να γνωρίζει κάθε γυναίκα τα προτερήματα και τα πιο όμορφα στοιχεία της είναι σίγουρα πολύ σημαντικό.

Αλλά ακόμα πιο σημαντικό είναι να γνωρίζει πώς να καλύψει τις ατέλειές της, για αυτό σας έχουμε τη λύση στα τρία πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες.

Μαύροι κύκλοι

Συχνό φαινόμενο για το οποίο πολλές φορές ευθύνεται η έλλειψη ύπνου, αλλά και κάποια έλλειψη βιταμίνης στον οργανισμό. Συνήθως οι μαύροι κύκλοι αλλοιώνουν την έκφρασή μας, ενώ κάνουν το μακιγιάζ μας να δείχνει αλλιώτικο. Ο καλύτερος τρόπος να τους καλύψουμε είναι φυσικά μ’ ένα concealer στη σωστή απόχρωση με το δέρμα μας.

Περνάμε λίγη ποσότητα και τελειώνουμε απλώνοντας μια απαλή πούδρα σε πιο ανοικτή απόχρωση. Πάντως, καλό είναι να κάνουμε αναλύσεις αίματος για να βρούμε εις βάθος την πηγή του προβλήματος κι ίσως μπορέσουμε και το λύσουμε με τα ανάλογα βιταμινούχα συμπληρώματα.

Αραιό, λεπτό ή ανέκφραστο φρύδι

Το μυστικό και σ’ αυτή την περίπτωση κρύβεται πίσω από την κατάλληλη σκιά ή το κατάλληλο μολύβι φρυδιών που θα χρησιμοποιήσετε. Επισκεφτείτε την αισθητικό σας ή κάποια ειδικό και ζητήστε της να τους δώσει ένα καλό σχήμα.

Έπειτα, μάθετε να τα κτενίζετε και να τα περιποιέστε συχνά με τα ανάλογα βουρτσάκια κάθε φορά προτού μακιγιαριστείτε. Με τη βοήθεια του μολυβιού γεμίστε τα κενά και κάντε το σχήμα και το μέγεθος που επιθυμείτε. Βρέξτε το πινέλο σας και περάστε λίγη σκιά. Χρειάζεται να έχετε σταθερό χέρι, αλλά στην πορεία θα μάθετε να το κάνετε εύκολα και γρήγορα.

Μικρά χείλη

Επιλέγουμε ένα μολύβι στην ίδια απόχρωση του κραγιόν που θα βάλουμε και μ’ αυτό καμουφλάρουμε το ψεγάδι του μεγέθους των χειλιών μας. Σχηματίζουμε το περίγραμμα λίγο πιο έξω από την εξωτερική γραμμή. Γεμίζουμε το εσωτερικό των χειλιών και στη συνέχεια περνάμε το κραγιόν μας. Προτιμάμε πάντα τα ανοιχτόχρωμα κραγιόν και lip glosses γιατί δίνουν περισσότερο όγκο.     

govastileto.gr 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook