“Με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων ο Δήμος μας θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια από κοινού με τη φιλοζωική κοινότητα και τους εθελοντές, στοχεύοντας σε δράσεις, που θα αναβαθμίσουν τις σχέσεις μας με τα ζώα κάθε είδους”. 

Αναλυτικά το κείμενο του κ. Νικηφοράκη:

“Με βασικό γνώμονα ότι κάθε ζώο δικαιούται φροντίδας, προσοχής και προστασίας, σύμφωνα με τη Διεθνή Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων, αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα το ζήτημα των αδέσποτων ζώων, προβαίνοντας ήδη σε στειρώσεις σε συνεργασία με ιδιώτες κτηνιάτρους, καθώς και σε υιοθεσίες αδέσποτων ζώων συντροφιάς από ιδιώτες. Συγκεκριμένα από την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου πραγματοποιήθηκαν 35 στειρώσεις και 10 υιοθεσίες. Σκοπός μας είναι η σταθεροποίηση, καταγραφή και η σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων, μέσω της στείρωσης, σήμανσης, καταγραφής και υιοθεσίας τους, καθώς και η ευζωία τους, με την εξασφάλιση της απαραίτητης κτηνιατρικής φροντίδας, τροφής και νερού.

Επιδιώκουμε παράλληλα την ενημέρωση των πολιτών, ώστε να περιοριστεί το θλιβερό φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων. Επίσης, οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς οφείλουν να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας του ζώου τους (τοποθέτηση μικροτσίπ, στείρωση, εμβολιασμός, καθαριότητα ειδικά σε κοινόχρηστους χώρους – πάρκα, πεζοδρόμια) και να συμμορφώνονται με τη Νομοθεσία περί ζώων συντροφιάς. Όλοι οφείλουμε να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων.

Η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα δείχνει τον πολιτισμό και την παιδεία της κοινωνίας μας!”

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Χανίων διαθέτει τη σελίδα στο facebook, “Υιοθετήστε ένα αδέσποτο – @adoptastray.chania”,  η οποία έχει δημιουργηθεί ειδικά για τα αδέσποτα ζώα και όσους επιθυμούν να υιοθετήσουν ζώο συντροφιάς. Επίσης δίνεται στη δημοσιότητα εκ νέου το οπτικοακουστικό μήνυμα του Δήμου Χανίων για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης απέναντι στα αδέσποτα ζώα. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook