Η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλη έκταση και έφθασε κοντά σε κατοικίες ενώ τέθηκε υπό έλεγχο προτού προκληθούν ζημιές σε σπίτια και περιουσίες

Τελευταία ενημέρωση: 16.00

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική υπηρεσία του Ρεθύμνου, καθώς λίγο μετά τη 1 και μισή, ξέσπασε φωτιά πάνω από την πόλη του Ρεθύμνου. 

Η φωτιά εκδηλώθηκε στο δάσος κάτω από την εθνική οδό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προέκυψε από λαστιχα και σε σύντομο χρονικό διάστημα, κατέβηκε προς τα κάτω, απειλώντας την κατοικημένη περιοχή του Μασταμπά.

Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων ενώ έφθασε σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια της περιοχής. Αρκετοί κάτοικοι είχαν βγει έντρομοι έξω από τα σπίτια τους και παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα, τις προσπάθειες των ανδρών της Πυροσβεστικής, ενώ στο έργο τους συνέδραμε και το ελικόπτερο Εricson με ρίψεις νερού.

Η ατμόσφαιρα είχε κατακλυστεί από πυκνούς κανπνούς, ενώ η Αστυνομία συντόνιζε την κίνηση στους δρόμους καθώς είχε προκληθεί μποτιλιάρισμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χάρη στην άμεση επέμβαση των Πυροσβεστών αλλά και την συνδρομή των κατοίκων, που όπως μπορούσαν, με λάστιχα έβρεχαν τις αυλές των σπιτιών τους και τα χωράφια τους, η πυρκαγιά κατασβέστηκε γρήγορα παρά τους ισχυρούς ανέμους.

Η φωτιά λίγο πριν τις 16.00 τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο










Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook