Τι ανέφερε ο Πρόεδρος του Ομίλου Γκριμάλντι για το ενδεχόμενο επενδύσεων στην Κρήτη και την δρομολόγηση δεύτερου πλοίου στη γραμμή Σούδα – Πειραιάς

Το ενδιαφέρον του να επενδύσει περαιτέρω στην χώρα μας, μέσω του λιμένα Ηρακλειου εφόσον η Ελληνική κυβέρνηση προχωρήσει ένα σχέδιο αξιοποίησης των λιμένων μαζί με επενδυτές, εξέφρασε σήμερα ο μεγαλομέτοχος των Μινωικών Γραμμών Εμ. Γκριμάλντι στο πλαίσιο συνέντευξης τυπου που παραχώρησε πριν από λίγο στα πλαίσια του διεθνούς συνεδρίου «Euromed Convention From Land to Sea» που πραγματοποιείται στην πόλη Giardini Naxos της Σικελίας.

Σε ερώτηση του Κώστα Συλιγαρδου ο Ιταλός εφοπλιστής εξέφρασε το ενδιαφέρον του για το λιμάνι του Ηρακλειου που αποτελεί την φυσική έδρα των Μινωικών Γραμμών μιας και όπως τόνισε πρόκειται για ένα κομβικό λιμένα που εξυπηρετεί χιλιάδες επιβάτες και ειδικά το καλοκαίρι, με δρομολόγια προς τις Κυκλαδες ενώ παράλληλα επεσήμανε οτι ο λιμένας του Ηρακλείου έχει αρκετές προοπτικές ανάπτυξης.

Μάλιστα όπως αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, είχε μια “ενδιαφέρουσα” όπως τη χαρακτήρισε συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος εξέφρασε αντίστοιχο ενδιαφέρον για το ενδεχόμενο υλοποίησης επενδύσεων “από σοβαρές εταιρείες”.

«Όντας ο ίδιος από την Κρήτη γνωρίζει πολύ καλά τι είναι καλό για να αναπτυχθεί το νησί και η ελληνική οικονομία» πρόσθεσε για τον κρητικό Υπουργό Ναυτιλίας.

Να σημειωθεί ότι ο όμιλος Γκριμάλντι γνωρίζει εξαιρετικά καλά το συγκεκριμένο επιχειρησιακό αντικείμενο, αφού σήμερα δραστηριοποιείται σε 22 ιδιόκτητα port terminals στην Μεσόγειο την Βόρεια Ευρώπη και την Δυτική Αφρική, με μια συνολική έκταση διαχείρισης λιμένων που φτάνει περίπου τα 6,2 εκατομμύρια τ.μ.

Σε ερώτηση του Γιαννη Ξυγκακη αν σκέφτεται να δρομολογήσει και δεύτερο πλοίο στην γραμμή Σούδα – Πειραιας ο κύριος Γκριμαλντι απάντησε ότι ένα πλοίο είναι αρκετό ήδη και μάλιστα τόνισε ότι οι δυο εταιρείες με τρία πλοία είναι παραπάνω από ότι πρέπει για το συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Οι Μινωικες Γραμμες, επεσήμανε ξεκίνησαν το δρομολόγιο γιατί ως κρητική εταιρεία έπρεπε να το κάνουν και ήδη η εταιρεία έχει σημαντικό μερίδιο στην συγκεκριμένη γραμμή και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “ας επιλέξει το κοινό ποιος είναι πιο καλός και πιο σέξυ”

αποστολή Ναξος Σικελια: Γιάννης Ξυγκακης – Κωστας Συλιγαρδος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook