Με αφορμή το θέμα που προέκυψε για την στατική επάρκεια του 6ου Γυμνασίου Ηρακλείου και προς αποφυγήν οποιασδήποτε ανησυχίας και παρεξήγησης, ο Δήμος Ηρακλείου διευκρινίζει ότι:

-Τη  δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει ουδεμία ανησυχία, ούτε τίθεται το παραμικρό θέμα ασφάλειας όσον αφορά στο κτίριο του σχολείου.  Στο 6ο Γυμνάσιο μάλιστα τους τελευταίους μήνες έλαβαν χώρα εργασίες ανακαίνισης τόσο στον αύλειο χώρο όσο και στις όψεις του κτιρίου.

-Στην έγκριση του Master Plan από το Υπουργείο Πολιτισμού τον Αύγουστο του 2016, εγκρίθηκε η  παραμονή του σχολείου στον προμαχώνα Σαμπιονάρα, χωρίς να τεθεί κανένας όρος ή προϋπόθεση. Ουδέποτε τέθηκε ζήτημα στατικότητας του σχολείου από πλευράς των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού. Και ουδέποτε έφτασε στον Δήμο έγγραφο που να αναφέρει οτιδήποτε περί στατικότητας. 

-Για το έργο στερέωσης και αποκατάστασης του Προμαχώνα Σαμπιονάρα καταγράφεται έμπρακτο ενδιαφέρον εδώ και παραπάνω από δέκα χρόνια από την πλευρά του Δήμου Ηρακλείου, ο οποίος επικαιροποίησε και παρέδωσε πλήρη μελέτη στο Υπουργείο Πολιτισμού το 2018 για να υλοποιήσει το σχετικό  έργο. Ο δε μελετητής δεν έθεσε κανένα ζήτημα διακοπής της λειτουργίας του 6ου Γυμνασίου ούτε τώρα ούτε κατά τη φάση εκτέλεσης του έργου.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook