Ο Σταϊκούρας έστειλε επιστολή ζητώντας δύο ακόμη χρόνια ισχύος

Επιστολή με την οποία ζητεί να παραταθεί για δύο χρόνια το καθεστώς μειωμένης φορολογίας στο τσίπουρο και την τσικουδιά απέστειλε ο Σταϊκούρας στην Κομισιόν.

Ο υπουργός Οικονομικών ζητά να μην εφαρμοστεί η  η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που καλεί την Ελλάδα να συμμορφωθεί με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, καθώς διαφορετικά θα της επιβληθούν κυρώσεις.

Φορολογία α λα.. ουίσκι θέλει για τσίπουρο και τσικουδιά η Κομισιόν!

Την αποστολή της επιστολής την έκανε γνωστή στη Βουλή  ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου, που τόνισε ότι «αν εφαρμοστεί η απόφαση της 11ης Ιουλίου του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη φορολογία του τσίπουρου και τσικουδιάς θα οδηγήσει τους μικρούς παραγωγούς σε μαζικό ξεκλήρισμα». 

«Η απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκρινε ότι η θέσπιση από την Ελλάδα μειωμένου ειδικού φόρου κατανάλωσης κατά 50% στο τσίπουρο και την τσικουδιά αντίκειται στο ευρωπαϊκό δίκαιο και, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμμόρφωσή της, προβλέπονται οικονομικές κυρώσεις. Εκεί πέφτει πλέον το βάρος σε εμάς και δεν θα σταθούμε απαθείς», είπε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook