Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο με αφορμή τη συζήτηση για την υπόθεση της απόρριψης διορισμού των δύο εργαζομένων στη ΔΕΥΑΧ

Η έκλεγμένη με την παράταξη του Ευτύχη Δαμιανάκη, δημοτική σύμβουλος Χρυσούλα Χατζηδάκη, που είχε διατελέσει και αντιδήμαρχος του δήμου Χανίων θα είναι η νέα πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Χανίων, όταν η συζήτηση κινήθηκε γύρω από την ΔΕΥΑΧ και το θέμα της απόρριψης πρόσληψης δύο ατόμων ΑμΕΑ από την επιχείρηση.

Ο δήμαρχος αφού τόνισε οτι η απόρριψη της πρόσληψης από την ΔΕΥΑΧ των δύο εργαζομένων, που πέτυχαν σε σχετικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ήταν απαράδεκτη ωστόσο δικαιολογούνταν από τον εσωτερικό κανονισμό της επιχείρησης, ανέφερε οτι η νέα πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ θα είναι η Χρυσούλα Χατζηδάκη κα ιπαρέπεμψε σε αυτήν για να δώσει απαντήσεις ως προς το υπό συζήτηση θέμα.

Ο Άρης Παπαδογιάννης αντέδρασε έντονα στην ανακοίνωση του δημάρχου Χανίων και την παραπομπή στην κ. Χατζηδάκη προκειμένου να απαντήσει για την υπόθεση της πρόσληψης των δύο εργαζομένων, σημειώνοντας χαρακτηριστικα:

“Σήμερα καταργήσαμε το διοικητικό συμβούκλιο και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ. Έχει αλλάξει το ΔΣ, έχει αλλάξει ο πρόεδρος;” αναρωτήθηκε για να λάβει απάντηση από τον δήμαρχο Χανίων οτι η ανακοίνωση που έκανε ήταν πολιτική και η κ. Χατζηδάκη ανταποκρινόμενη άμεσα, ενημερώθηκε για το θέμα που αφορά την ΔΕΥΑΧ και ήταν σε θέση να ενημερώσει με αρτιότητα το σώμα του δημοτικού συμβουλίου.

Στη δικαιοσύνη ακόμα το θέμα της απόρριψης πρόσληψης των δυο εργαζομένων στην ΔΕΥΑΧ

Για την ιστορία, το θέμα της πρόσληψης των εργαζομένων ΑμΕΑ στη ΔΕΥΑΧ δεν έχει τελεσιδικήσει ακόμα, όπως σημείωσε η κ. Χατζηδάκη και η επιχείρηση ζήτησε την τοποθέτησή τους σε άλλο φορέα που δεν έχει τον περιορισμό της πρόσληψης ΑμΕΑ με όριο αναπηρίας κάτω του 50%, οπως ισχύει στην ΔΕΥΑΧ.

Η κ. Χατζηδάκη υπεραμύνθηκε των κινήσεων της ΔΕΥΑΧ, αφού όπως είπε, η επιχείρηση είχε ενημερώσει έγκαιρα τον ΑΣΕΠ για το περιοριστικό άρθρο του εσωτερικού κανονισμού της ΔΕΥΑΧ και απέδωσε στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τους δύο εργαζομένους.

Μέχρι στιγμής ο ένας εκ των δύο εργαζομένων μετά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε, έχει τοποθετηθεί στην υπηρεσία, όμως η υπόθεση βρίσκεται ακόμα στα δικαστήρια και δεν έχει τελεσιδικήσει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook