Ένταση στη συζήτηση για τα μέλη του ΔΣ της εταιρείας “Κυδων”, αποχώρηση της παράταξης Παπαδογιάννη ενώ λίγο έλειψε να αποσυρθεί το θέμα

Ένταση που κορυφώθηκε με την αποχώρηση της παράταξης Παπαδογιάννη και παραλίγο απόσυρση του θέματος από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλιου, σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον ορισμό των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Μονομετοχικής ανώνυμης εταιρείας ΚΥΔΩΝ.

Ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης στην εισήγησή του, σημείωσε οτι τα 6 από τα 9 μέλη θα πρέπει, όπως ορίζει η διαδικασία,  να προέρχονται από την παράταξη του δημάρχου και τα υπόλοιπα 3 από τις παρατάξεις της μειοψηφίας.

Η συζήτηση που ακολούθησε εξαντλήθηκε στο ποσοστό εκπροσώπησης που δικαιούται κάθε παράταξη, ποιές θεωρούνται “παρατάξεις μειοψηφίας” με βάση τις συνεργασίες που ανακοινώθηκαν μεταξύ της παράταξης του δημάρχου Χανίων και των παρατάξεων Βάμβουκα και Δαμιανάκη ενώ επιστρατεύτηκε μέχρι και η γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας.

Η απεύθυνση ωστόσο του Μιχάλη Καλογριδάκη από την παράταξη Σημανδηράκη, προς τις παρατάξεις της αντιπολιτευσης οτι δεν γνωρίζουν την νομοθεσία, προκάλεσε την αντίδραση των Αρχοντάκη και Πρωτοππαπαδάκη που κατηγόρησαν τον πρώτο για ασέβεια και οτι δεν τηρεί ηθικούς κανόνες δεκαετιών που διαπνέουν τις συνεδριάσεις. Στην έντονη αντίδραση του κ. Πρωτοππαδάκη ο Παναγιώτης Σημανδηράκης υπονόησε οτι η αντίδραση έγινε για το θεαθήναι και τα φωτογραφικά φλας των δημοσιογράφων λέγοντας “κερδίσατε μια φωτογραφία κ.Πρωτοπαππαδάκη” ενώ υπερασπίστηκε τον κ. Καλογριδάκη σημειώνοντας οτι απλά ανέγνωσε τον κανονισμό.

Η παράταξη του Άρη Παπαδογιάννη πήρε τη σκυτάλη της έντασης και αποχώρησε σύσσωμη από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου., με τον επικεφαλής να λέει: “μοιραστείτε και αυτές τις θέσεις, εμείς δε συμμετέχουμε σε αυτή τη διαδικασία. Όποτε το θυμάστε είστε μειοψηφία και όποτε σας συμφέρει είστε Δημοτική Αρχή”

Προηγουμένως ο Άρης Παπαδογιάννης είχε δεχτεί τα πυρά δημοτικού συμβούλου οτι όλη η συζήτηση γίνεται για την εκπροσώπησή της παράταξής του στο ΔΣ της “Κυδων” και οτι αν μπορούσε να τοποθετήσει και τα τρια εναπομείναντα μέλη από την παράταξή του θα το είχε κάνει ενώ η Χρυσούλα Χατζηδάκη – που ειχε βρεθεί και νωρίτερα σε αντιπαράθεση με τον κ. Παπαδογιάννη – ανέφερε οτι η παράταξή του αιτήθηκε δύο από τα τρία μέλη, υπαναχώρησε σε ένα και έπειτα αποχώρησε δείχνοντας τις προθέσεις του.

Ο δήμαρχος Χανίων έκανε λόγο για απόλυτη προσβολή της διαδικασίας και των κανονισμών ενώ από δημοτικούς συμβούλους έπεσε στο “τραπέζι” η πρόταση να αποσυρθεί το θέμα και να μην φτάσει σε ψηφοφορία.

Τελικά οι παρατάξεις Σαρρή, Βάμβουκα και Δαμιανάκη κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις για μέλη στο ΔΣ ενώ αξίζει να σημειωθεί οτι ο Γιώργος Γεωργακάκης παρόλο που προτάθηκε να είναι μέλος του ΔΣ, αρνήθηκε εμφανώς ενοχλημένος από την πορεία που έλαβε και την ένταση από την οποία στιγματίστηκε η συζήτηση, επισημαίνοντας οτι θα ήθελε η συναίνεση να είναι ουσιαστική.

Επειτα από ψηφοφορία, από την οποία απείχε η παράταξη Αρχοντάκη, τα νέα μέλη της εταιρείας “Κύδων” ορίστηκαν τα εξής: (τα 6 πρώτα από την παράταξη Σημανδηράκη και ακολούθως από την παράταξη Βάμβουκα, Δαμιανάκη, Σαρρή)

Τακτικά μέλη:

Τον Μιχάλη Καλογριδάκη με αναπληρωτή τον Μιχάλη Τσουπάκη

Τον Τάσο Αλόγλου με αναπληρωτή τον Γιάννη Γιαννακάκη

Τον Γιώργο Κουράκη με αναπληρωτή τον Ανδρέα Ζαχαριά

Τον Αλέξανδρο Φατσέα με αναπληρωτή τον Ζαχαρία Μαυρεδάκη

Την Δέσποινα Γιανναράκη με αναπληρωτρια την Βασιλική Τσίκα

Την Αριστέα Καλογρίδη με αναπληρώτρια την Σοφία Καντανολέων

Τον Σπυριδάκη Ιωάννη με αναπληρωτή τον Βασίλη Λιβάνιο (πρόταση παράταξης Βάμβουκα)

Τον Μιχάλη Γλεντουσάκη με αναπληρωτή τον Δημήτρη Λεβεντάκη (πρόταση παράταξης Δαμιανάκη)

Την Μάρω Αγγελάκη με αναπληρώτρια την Μαρία Βάμβουκα (πρόταση παράταξης Σαρρή)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook