«Πράσινη» λύση για να μειωθούν τα απόβλητα

Όσοι έχετε ταξιδέψει με αεροπλάνο θα έχετε παρατηρήσει πως ό,τι προσφέρουν οι αεροσυνοδοί στους επιβάτες περιέχει πλαστικό. Από τους δίσκους του φαγητού και τα μαχαιροπίρουνα, έως τα σακουλάκια μέσα στα οποία βρίσκονται τα ακουστικά.

Το Desing Museum του Λονδίνου παρουσίασε μία έκθεση η οποία παρουσιάζει τρόπους προκειμένου να μειωθούν τα πλαστικά στις πτήσεις.

Στη συγκεκριμένα έκθεση παρουσιάστηκε ένας «πράσινος» δίσκος γεύματος, κατασκευασμένος από κόκκους καφέ, κώνο βάφλας για το επιδόρπιο, φύλλο μπανάνας για την τοποθέτηση της σαλάτας, ενώ τα μαχαιροπίρουνα είναι κατασκευασμένα από ξύλο καρύδας ένας φθηνό και εύκολα διαθέσιμο υλικό.

«Είναι θέμα το βάρος των αποβλήτων, όταν πρόκειται για πτήσεις. Όσο μικρότερο το βάρος, σημαίνει λιγότερες εκπομπές», ανέφερε ο δημιουργός Τζο Ρόουαν.

Το πρόβλημα με τα απόβλητα των πτήσεων είναι τεράστιο, καθώς ο όγκος που φτάνει σε κάθε αεροδρόμιο δεν μπορεί να ανακυκλωθεί. Για παράδειγμα, το 90% των σκουπιδιών που έρχονται μέσω του Χίθροου του Λονδίνου δεν μπορούν να ανακυκλωθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αντ’ αυτού, καίγεται ή αποστέλλεται στον χώρο υγειονομικής ταφής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook