Η απάντηση της διοίκησης του ΕΒΕΧ απέναντι στις καταγγελίες του Γιάννη Μαργαρώνη για τη λειτουργία

Να συμμετάσχει στις διοικητικές επιτροπές και να αποκτήσει πλήρη γνώση των νόμων “για να μην δημιουργείται σύγχυση στη σκέψη του” όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, καλεί τον Γιάννη Μαργαρώνη, η διοίκηση του Επιμελητηρίου Χανίων και ο Πρόεδρος Αντώνης Ροκάκης.

Σε ανακοίνωση – απάντηση, απέναντι στις καταγγελίες του κ. Μαργαρώνη για ζητήματα διαφάνειας και οικονομικής λειτουργίας του επιμελητηρίου, η διοίκηση του ΕΒΕΧ, “απαιτεί” – όπως τονίζει – από τον κ. Μαργαρώνη να προσέχει τα λόγια του σε ό,τι αφορά στο ΕΠΙΧΕΙΠΑ καθώς για να κάνει αντιπολίτευση σπέρνει κλίμα αμφισβήτησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΒΕΧ:

“Ως Διοίκηση του Επιμελητηρίου Χανίων οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια σχετικά με τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κ. Μαργαρώνης:

Κ. Μαργαρώνη πραγματικά θα ήταν χρήσιμο να συμμετέχετε στις Διοικητικές Επιτροπές  ως οφείλατε και εκ του νόμου, όπου εκεί θα σας δινόταν η ευκαιρία να συμβάλετε με την εμπειρία σας στη λειτουργία του Επιμελητηρίου, να έχετε πραγματική γνώση για το τι συμβαίνει και όχι να δημιουργείτε αμφιβολίες και σκιές για το τι συζητάμε και συναποφασίζουμε.

Επίσης, σκόπιμο θα ήταν να διαβάζετε το newsletter του Επιμελητηρίου ή ακόμα και τα Δελτία Τύπου για να έχετε καλύτερη ενημέρωση. Υπό αυτή τη συνθήκη, θα καταλαβαίνατε ότι ακόμα και στις «θεομηνίες» που συντάραξαν το νομό μας, το Επιμελητήριο ήταν εκεί και με παρεμβάσεις του προς τους αρμόδιους Υπουργούς, καταφέραμε να πιέσουμε, να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε την προάσπιση των συμφερόντων των πληγέντων.

Σίγουρα είναι σημαντικό να έχετε πλήρη γνώση των νόμων, γιατί η ελλιπής γνώση τους δημιουργεί σύγχυση στις σκέψεις σας. Η Αναπτυξιακή Εταιρία του Επιμελητηρίου, όπως και όλων των Επιμελητηρίων, πρέπει να κλείσει όπως ορίζει ο νόμος. Αυτό κ. Μαργαρώνη σίγουρα θα το γνωρίζατε αν ερχόσασταν στη Διοικητική Επιτροπή όπου εκεί θα είχατε και την γνώση του αγώνα που κάνουμε σε συνεργασία με την ΚΕΕΕ και το Υπουργείο Ανάπτυξης για να προστατεύσουμε τους εργαζομένους του Επιμελητηρίου και να μη μείνει κανείς άνεργος.

Σε ότι αφορά τους ισολογισμούς, σας έχουμε τονίσει επανειλημμένως ότι θα υπογραφούν όταν θα γίνει η αντίστοιχη διαδικασία και στην Εταιρία Ανάπτυξης στην οποία προεδρεύατε και είχατε και την οικονομική ευθύνη της επί 6 χρόνια.

Τέλος και αυτή τη φορά δες σας το ζητάμε, αντιθέτως ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να προσέχετε τα λόγια σας σε ό,τι αφορά το ΕΠΙΧΕΙΠΑ, καθώς για να κάνετε αντιπολίτευση προτιμάτε να σπείρετε ένα κλίμα αμφισβήτησης του έργου που είναι εν εξελίξει. Τόσο ως πρώην πρόεδρος, όσο και ως νυν β’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου οφείλετε να προσέχετε τι λέτε, γιατί τα λόγια σας μπορεί να έχουν σοβαρό αντίκτυπο στο έργο.

Πραγματικά, και κάνω έκκληση για πολλοστή φορά, νομίζω πως έχει έρθει η ώρα να καταλάβετε πως μετά τις επιμελητηριακές εκλογές ΔΕΝ πρέπει να υπάρχει αντιπολίτευση. Αντιθέτως, πρέπει να υπάρχει συνεργασία και δουλειά για το κοινό καλό των επιχειρήσεων του νομού μας. Έχω αποδείξει από την πρώτη στιγμή πως ήμουν και παραμένω ενωτικός και σκοπεύω να πορευτώ έτσι.

Κ. Μαργαρώνη,

Δεν έχουμε να μοιράσουμε κάτι. Αντιθέτως, έχουμε ένα και μόνο χρέος: να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να εκπροσωπήσουμε σωστά και επάξια τα συμφέροντα της επιχειρηματικής κοινότητας του νομού Χανίων. Η επιλογή είναι δική σου…και όλων μας!”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook