Στα πλαίσια το προγράμματος COST Action CA 16122/BIOMATERIALS AND ADVANCED PHYSICAL TECHNIQUES FOR REGENERATIVE CARDIOLOGY AND NEUROLOGY διεξάγεται στο Συνεδριακό Κέντρο του Mεσογειακού Aγρονομικού Iνστιτούτου Χανίων (CIHEAM-MAICh) από τις 7 έως τις 10 Οκτωβρίου 2019 το 3ο Επιστημονικό Σχολείο της Ευρωπαϊκής Συνεργασίας σε Επιστήμη & Τεχνολογία «BIONECA»

Το Σχολείο, που φιλοξενεί 39 φοιτητές από 23 χώρες, έχει έναν έντονα διεπιστημονικό χαρακτήρα και έχει στόχο την ανάδειξη καινοτόμων βιο-υλικών και προηγμένων τεχνικών για αναγεννητική καρδιολογία και νευρολογία.

Διοργανωτής είναι ο  Δρ. Α. Τσουκνίδας (Επικ. Καθ. του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας). Η διοργάνωση προσκαλεί, μεταξύ άλλων και δύο διακεκριμένους Έλληνες Καθηγητές του χώρου, και συγκεκριμένα τους:

• Μαρία Χατζηνικολαϊδου, Αν. Καθ. του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και
• Ιωάννη Μισιρλή, Καθ. του Τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πάτρας
Το παρόν δίνουν και μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας όπως:
• Ο επίτημος Καθηγητής Franco Rustichelli από το Εθνικό Ινστιτούτο Βιοτεχνολογιών και Βιοσυστημάτων (INBB), Ρώμη, Ιταλία
• Ο πρωτοπόρος Καρδιοχειρουργός Juan Carlos Chachques από το Εργαστήριο Βιοϊατρικής Έρευνας του Πανεπιστήμιου του Παρισιού
• Dr. Alberto Bravin ο επικεφαλής πειραμάτων του European Synchrotron Radiation Facility στο Γκρενόβελ της Γαλλίας.
• Ο Καθ. Νευρολογίας Dr. Dinko Mitrecic, της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου του Ζάγκρεμπ