Ιδανική πρόταση για ένα απολαυστικό γεύμα

Υλικά για 4 άτομα

Για το ρολό

4 μεγάλα φιλέτα κοτόπουλο για ρολό
2 κουταλιές της σούπας φυλλαράκια θυμαριού
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
8 φέτες τυρί για τοστ
8 φέτες ζαμπόν για τοστ
2 χτυπημένα αυγά
αλεύρι
γαλέτα
αλάτι
πιπέρι

Για τη σως

1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο

Εκτέλεση

Για το ρολό

  • Πλένετε καλά τα φιλέτα του κοτόπουλου, τα στεγνώνετε, τα βάζετε σε ένα μπολ και τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο. Αλατίζετε και πιπερώνετε και πασπαλίζετε με το θυμάρι.
  • Σε κάθε φιλέτα βάζουμε μέσα από 2 φέτες τυρί και ζαμπόν. Έπειτα τυλίγουμε κάθε φιλέτο κάθε φιλέτο συγκρατώντας το με μια οδοντογλυφίδα. Στη συνέχεια περνάμε κάθε φιλέτο από αλεύρι, αυγό και γαλέτα.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, βάζετε τα φιλέτα πάνω στη σχάρα του φούρνου με ένα ταψάκι από κάτω και τα ψήνετε για ½ ώρα και μέχρι να ροδίσουν καλά.
  • Αμέσως μετά τα αναποδογυρίζετε και τα ψήνετε ακόμα 10 λεπτά.

Για τη σως

  • Όσο ψήνονται τα φιλέτα ετοιμάζετε το λαδολέμονο. Μέσα στο μπλέντερ του μίξερ τοποθετείτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
  • Τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Βγάζετε τα ψημένα φιλέτα από το φούρνο, αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες και με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε φετούλες.
  • Τα σερβίρετε σε πιατέλα και τα περιχύνετε με το λαδολέμονο. Συνοδεύετε αν θέλετε με πουρέ.

Πηγή: newsbeast.gr