Σε συμφωνία κατέληξαν οι κυβερνήσεις της Γαλλίας, του Βελγίου και του Λουξεμβούργου για το πακέτο διάσωσης της γαλλικής τράπεζας Dexia, το οποίο και θα υποβληθεί προς έγκριση από το γαλλο- βελγικό τραπεζικό συμβούλιο.

«Οι κυβερνήσεις επαναεπιβεβαίωσαν την αλληλεγγύη τους στην εξεύρεση μιας λύσης για να εξασφαλίσουν το μέλλον της Dexia» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του Βέλγου υπηρεσιακού πρωθυπουργού Ιβ Λετέρμ. «Η προτεινόμενη λύση που είναι αποτέλεσμα έντονων διαβουλεύσεων μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών, θα υποβληθεί για έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Dexia» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση των πρωθυπουργών των τριών χωρών έληξε στις 16.00 (ώρα Ελλάδος), ενώ την ίδια ακριβώς ώρα ξεκίνησε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας που θεωρείται το πρώτο θύμα της κρίσης χρέους εντός της Ευρωζώνης.

Τις τελευταίες μέρες όπως αναφέρει η zougla.gr, η μετοχή της Dexia σημείωσε ελεύθερη πτώση, οδηγώντας τη χρηματιστηριακή της αξία στα 2,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters. Επισημαίνεται ότι αυτό συνέβη τη στιγμή που η έκθεσή της σε ελληνικά κρατικά ομόλογα φθάνει τα 3,8 δισ. ευρώ, με το συνολικό πιστωτικό κίνδυνο από την έκθεση της τράπεζας στην Ελλάδα να ανέρχεται στα 4,8 δισ. ευρώ . Πρόκειται για τον υψηλότερο κίνδυνο μεταξύ των ευρωπαϊκών πιστωτικών ιδρυμάτων εξαιρουμένων των ελληνικών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook