Ημερίδα για το ερευνητικό έργο στο οποίο συμμετέχουν τα ερευνητικά ακαδημαικά ιδρύματα της Κρήτης

Ένα νέο ερευνητικό έργο, με τίτλο «Ολοκληρωμένο σύστημα λήψης αποφάσεων για την άρδευση καλλιεργειών σε επίπεδο Κρήτης με χρήση καινοτόμων τεχνολογιών – DE.F.I.C.I.T.», ξεκίνησε τις εργασίες του με στόχο τη δημιουργία πρωτοποριακού συστήματος ελεύθερης πρόσβασης για την άρδευση ακριβείας για κάθε αγροτεμάχιο σε όλη την Κρήτη. 

Συντονιστής είναι το Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου (Ι.ΕΛ.Υ.Α –  ΕΛ.Γ.Ο. “ΔΗΜΗΤΡΑ”). Στο έργο επίσης συμμετέχουν μερικά από τα σημαντικότερα Ερευνητικά/Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της Κρήτης, το ΙΤΕ – Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών, το Πολυτεχνείο Κρήτης – Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο – Σχολή Γεωπονίας.

Το DE.F.I.C.I.T.  έχει διάρκεια 3 έτη, χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτη 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, καινοτομίας, και επιχειρηματικότητας της Κρήτης», Δράση 1.b.1: Έργα επίδειξης – πειραματικής ανάπτυξης. Τα παραπάνω προωθούν την έρευνα και την καινοτομία σε τομείς της RIS3Crete (Περιφερειακό Σύστημα Καινοτομίας Κρήτης).

Η εναρκτήρια ημερίδα του έργου θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά την Παρασκευή  11/10/2019 και ώρα 10:00 στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Ελιάς Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου (ΙΕΛΥΑ). Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση του κοινού για το αντικείμενο του έργου και την έρευνα που θα πραγματοποιηθεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook