Μετά από δεκάδες αιτήματα, ξεκίνησε η ανάπλαση της πλατείας Σούδας

Η ανάπλαση (δείτε εδώ φωτογραφίες από την μελέτη) θα γίνει βάσει βιοκλιματικού σχεδιασμού, με φυσικά υλικά ενώ έχει προϋπολογισμό περίπου 500.000 ευρώ.Σύμφωνα με την την αρχιτεκτονική μελέτη εφαρμογής, στο σχέδιο περιλαμβάνεται, ανάπλαση της περιοχής της πλατείας της Σούδας στα Χανιά συνολικής επιφάνειας 5.000 τ.μ, η οποία αποτελεί την πύλη της πόλης καθώς βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι της Σούδας.

Η μελέτη περιλαμβάνει την δημιουργία μεγάλου ελεύθερου χώρου πλατείας με στέγαστρα, φύτευση, σιντριβάνι και κανάλι νερού, την διαμόρφωση των καθέτων δρόμων και των πεζοδρομίων σε ισοσταθμία, τον περιορισμό της στάθμευσης και την αύξηση των στεγασμένων περιοχών.

Προτείνεται η χρήση βιοκλιματικών καινοτόμων υλικών όπως η άσφαλτος με φωτοκαταλυτική επίστρωση και οι πλακοστρώσεις ψυχρά υλικά.