Το DNA αλλάζει τα δεδομένα της έρευνας

Aλλαγές και προβληματισμούς προκαλεί στο αρχικό κατηγορητήριο για την υπόθεση της δολοφονίας της αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον από τον 27χρονο σεσημασμένο Κρητικό το πόρισμα των ειδικών.

Όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Star, δεν βρέθηκε στην άτυχη Αμερικανίδα γενετικό υλικό που να ταυτίζεται με αυτό του δράστη και να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είχε βιαστεί πριν δολοφονηθεί από τον 27χρονο.

Γενετικό υλικό θύματος και δράστη έχει εντοπιστεί σε ρούχα και των δυο, πετσέτες, στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου με το οποίο τη χτύπησε και στη συνέχεια μετέφερε στο καταφύγιο τη γυναίκα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 27χρονου, όταν ενημερώθηκε ο κατηγορούμενος για την εξέλιξη αυτή, δεν αντέδρασε και ήταν απόμακρος. Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, από τη στιγμή που υπάρχει ομολογία του κατηγορουμένου για βιασμό, θα προχωρήσει σε επικοινωνία με ειδικούς και γιατρούς προκειμένου να διαπιστωθεί αν δεν βρέθηκε γενετικό υλικό επειδή υπό συγκεκριμένες συνθήκες δεν θα μπορούσε να βρεθεί.

Επιπλέον, DNA της Σούζαν Ίτον εντοπίστηκε ακόμα και στο λάστιχο με το οποίο πέρασε από πάνω της όταν πάτησε γκάζι. Οι εργαστηριακές εξετάσεις αποκλείουν τη συμμετοχή στο έγκλημα τρίτου ατόμου.

Έχουν ελεγχθεί γενετικά επιπλέον εφτά άτομα τα οποία είχαν προσαχθεί στην αστυνομία πριν συλληφθεί ο δράστης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook