Συνελήφθησαν ο αδερφός και η αδελφή του δράστη της επίθεσης αυτοκτονίας, με τους 36 νεκρούς, στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας, στις 24 Ιανουαρίου, λόγω του φερόμενου ρόλου τους στην επίθεση αυτή, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

«Ο αδελφός και η αδελφή του Μαγκόμεντ Εβλόεφ (το όνομα του καμικάζι, σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ) τέθηκαν υπό κράτηση και δικαστήριο ενέκρινε τη σύλληψή τους λόγω των υποψιών που υπάρχουν για τον ρόλο τους στην προετοιμασία της τρομοκρατικής επίθεσης», διευκρίνισε η πηγή αυτή. Η ίδια σημείωσε ότι ενημερώθηκε για τις συλλήψεις αυτές κατά τη διάρκεια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης της ρωσικής κάτω βουλής (Δούμα), η οποία ήταν αφιερωμένη στην έρευνα για την επίθεση αυτοκτονίας της 24ης Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με δεύτερη πηγή που ρώτησε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, καταζητούνται επίσης άλλοι δύο συνεργοί του καμικάζι, ο Άνταμ Γκανίγεφ και ο Ισλάμ Εβλόεφ. Οι ρωσικές αρχές δεν έχουν αποκαλύψει την ταυτότητα του καμικάζι, ωστόσο, πολλά μέσα ενημέρωσης έχουν μεταδώσει ότι πρόκειται για τον Μαγκόμεντ Εβλόεφ, έναν 20χρονο από την Ινγκουσετία.

Η εφημερίδα Tvoi Dien είχε γράψει την περασμένη εβδομάδα ότι ο καμικάζι ήταν γιος μιας δασκάλας και ενός οδηγού λεωφορείων. Λίγο μετά την έκρηξη στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας, η οικογένεια του νεαρού καμικάζι, η οποία έχει επίσης τρεις κόρες και έναν μικρότερο γιο, εγκατέλειψε το χωριό μετά την επίσκεψη που δέχθηκε από μέλη της FSB, προσέθετε η εφημερίδα.

Την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στο Ντομοντέντοβο ανέλαβε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας προς Τρίτη, ο ηγέτης των Τσετσένων ανταρτών, Ντόκου Ουμάροφ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook