Ξαναπερνά στην επίθεση με ανακοίνωσή της η παράταξη του Γιάννη Μαργαρώνη μετά την ανακοίνωση - απάντηση της διοίκησης του ΕΒΕΧ

Καλά κρατεί η κόντρα που εκδηλώθηκε μεταξύ της διοίκησης και της μείζονος αντιπολίτευσης του ΕΒΕΧ. Μετά την απάντηση της διοίκησης του Επιμελητηρίου σε όσα της προσήψε σε συνέντευξη τύπου η παράταξη του κ. Μαργαρώνη, ο τελευταίος επιστρέφει με ανακοίνωση - ανταπάντηση. 

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η παράταξη Μαργαρώνη, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ επί της ουσίας δεν απάντησε σε όσα στηλίτευσε η παράταξη του κ. Μαργαρώνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης Μαργαρώνη:

"Κύριε Πρόεδρε

Στη συνέντευξη Τύπου που δώσαμε ως παράταξη πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Γιάννης Μαργαρώνης μίλησε ως επικεφαλής της παράταξής μας και ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Επιμελητηρίου, όπως αποδεικνύεται και από τα όσα ανέφερε.

Ως εκ τούτου, με την επιστολή - απάντησή σας, στην παράταξη οφείλατε να απευθυνθείτε και όχι προσωπικά στον ίδιο.

Επί της ουσίας: Σε όλα όσα επισημάναμε και σε όσα στηλιτεύσαμε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ουδεμία ουσιαστική και πέραν της προσπάθειας δημιουργίας εντυπώσεων απάντηση καταφέρατε να δώσετε. Και αυτό, δυστυχώς για το ΕΒΕΧ, αποδεικνύει ότι ορθώς επισημάναμε τις «συνθήκες πλήρους απαξίωσης της θεσμικής λειτουργίας του Επιμελητηρίου Χανίων» και τις «επικίνδυνες οπισθοχωρήσεις σε ζητήματα διαφάνειας και διαχείρισης των οικονομικών του».

Όταν διοικείς έναν τέτοιο φορέα, το να μη γνωρίζεις επαρκώς τα θέματα είναι μειονέκτημα, το να μη θέλεις να συνεργαστείς είναι επιλογή, όμως το να μην έχεις κανέναν προγραμματισμό, καμία στόχευση και καμία στρατηγική είναι τραγικό.

Τα υπόλοιπα που επικαλείστε, περί δήθεν συνεργασίας και ενώσεως για το καλό των επιχειρηματιών, αποδεικνύεται ξεκάθαρα, από τις μέχρι σήμερα πρακτικές σας, ότι είναι για τα «μάτια του κόσμου».

Γι’ αυτό και μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα με σαφώς απογοητευτικό δείγμα γραφής από την πλευρά της Διοίκησής σας, καταλήξαμε ότι οφείλουμε, ως παράταξη, να βγούμε μπροστά και να δημοσιοποιούμε τις απόψεις μας, επισημαίνοντας τα κακώς κείμενα και καταθέτοντας προτάσεις με θετικό πρόσημο.

Είναι ο μόνος δρόμος που μας απομένει για την προάσπιση των συμφερόντων του συνόλου των επιχειρήσεων και της Χανιώτικης Οικονομίας.

ΥΓ.: Η επιστολή - απάντηση στην παράταξή μας, κύριε Πρόεδρε, ΔΕΝ είναι ένα επίσημο έγγραφο του Επιμελητηρίου για να την αποστέλλετε με επιστολόχαρτο του φορέα σε όλους τους επιχειρηματίες - μέλη του ΕΒΕΧ μέσω των e-mails των επιχειρηματιών, στα οποία έχετε πρόσβαση ένεκα της θέσης σας. Μετά από ενάμιση και πλέον χρόνο στην προεδρία του Επιμελητηρίου Χανίων, οφείλατε να γνωρίζετε έστω τα… βασικά. Εκτός και αν τα γνωρίζετε, αλλά δεν σας ενδιαφέρουν."