Περισσότεροι από 25.000 άνεργοι αναμένονται και φέτος με τη λήξη της τουριστικής περιόδου να περάσουν το κατώφλι του ΟΑΕΔ, προκειμένου να εγγραφούν στο Μητρώο του Οργανισμού. 

Το ΕΚΗ, ακόμη μία χρονιά πήρε την πρωτοβουλία μαζί με τα Σωματεία της Δύναμης του, που σχετίζονται με την εποχιακή απασχόληση, θα συνεργαστεί με τον ΟΑΕΔ για την αποσυμφόρηση και εξυπηρέτηση των συναδέρφων του.  

Φέτος έχοντας προκύψει το πρόβλημα με τις επιχειρήσεις, που συνεργαζόταν με την εταιρεία THOMAS COOK, πέφτει ένα τεράστιο βάρος στους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ Ηρακλείου, που καλούνται να διαχειριστούν σε λίγες μέρες τον μεγάλο όγκο δουλειάς, που προκύπτει.  Βρισκόμαστε εν αναμονή της Υπουργικής Απόφασης, η Διοίκηση του ΕΚΗ εξέφρασε τον προβληματισμό της για το πώς θα γραφτούν στα Μητρώα του ΟΑΕΔ οι 10άδες εργαζόμενοι, που ένα μήνα πριν τελειώσει η τουριστική περίοδος βρέθηκαν χωρίς δουλειά και με λιγότερα ένσημα, σε σχέση με αυτά που πρέπει να έχουν για να γραφτούν στο ταμείο ανεργίας.

Στην κοινή σύσκεψη συμμετείχαν  ο Πρόεδρος του ΕΚΗ, συναδ Στέλιος Βοργιάς και η Γεν Γραμματέας του ΕΚΗ, συναδ Ελένη Μανουσάκη, ο Περιφερειακός Διευθυντής του ΟΑΕΔ, οι Διευθυντές των τοπικών καταστημάτων ΟΑΕΔ, καθώς και  οι εκπρόσωποι των σωματείων  που σχετίζονται με την εποχική απασχόληση. Στην συνάντηση συζήτησαν διεξοδικά το πώς θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές στα μητρώα του ΟΑΕΔ και το πώς θα αποφευχθούν τα φαινόμενα ταλαιπωρίας και καθυστερήσεων .

Καλούνται οι εργαζόμενοι μέλη των σωματείων, να προσέρχονται από τις  15/10/2019 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στα αντίστοιχα σωματεία για την  τακτοποίηση των δικαιολογητικών για την εγγραφή τους στο ταμείο ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook