Λίγο οι «υψηλές» πολιτικές και οι «μεγάλοι» στόχοι, λίγο η απίστευτη γραφειοκρατία, περισσότερο όμως οι ίδιοι οι μετέχοντες στα κοινά που θεωρούν τα θέματα αυτά ανάξια των τεράστιων προσόντων τους, η λεγόμενη καθημερινότητα καταφέρνει να μας κάνει τον βίο αβίωτο… καθημερινώς. Κι όμως, με κάποια οργάνωση, σχέδιο και καθημερινή παρακολούθηση, μπορεί τα «μεγάλα» προβλήματα να μείνουν άλυτα, η ζωή μας όμως θα βελτιωθεί.

Κι άλλες φορές έχω αναφερθεί στην «περίπτωση» του κ. Θωμά Κρεβετζάκη, υπό την έννοια ότι αποτελεί μια win win κατάσταση πρώτα για την υποψηφιότητα και έπειτα για τη συμμετοχή του στο δημοτικό σύστημα. Πριν λίγες ημέρες ο δήμαρχος τον αναγόρευε σε απόλυτο υπεύθυνο της καθημερινότητας, προφανώς όχι μόνο γιατί δεν είχε άλλα στελέχη για τη δουλειά αυτή. Προχθές ο Θωμάς σε συνέντευξη του στον TeamFM έθεσε τα προβλήματα όπως ακριβώς είναι. Μίλησε για την κλιματική αλλαγή που κάνει τα ακραία φαινόμενα συνηθισμένα, για τις υποδομές που να μεν είναι σύγχρονες, δεν είναι όμως σχεδιασμένες για «τόσο πολύ μαζεμένο νερό», για τις ευθύνες τέλος εμάς των ιδίων, που πετάμε ότι θέλουμε όπου μας βολεύει και μετά διαμαρτυρόμενοι διαρρηγνύουμε τα ιμάτια μας. Μίλησε τέλος και για την απαράδεχτη απαίτηση να βάζουμε βαριά οχήματα στα πλακόστρωτα της παλιάς πόλης, γιατί … έτσι μας αρέσει. Δεν ξέρω, πιστεύω όμως ότι ο αντιδήμαρχος καθημερινότητας θέλει να «σπάσει» αυγά κάτι που αν γίνει θα αλλάξει τα πράγματα αρκετά. Ικανός και άξιος είναι, απλά δεν ξέρω αν στηριχθεί όταν χρειάζεται και κυρίως, αν αποφύγει τις φίλιες τρικλοποδιές…

Στο μεταξύ η πολιτεία μας προετοιμάζεται να φιλοξενήσει το μεγαλύτερο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό γεγονός της περιόδου, το Socca World Cup, ένα τουρνουά ποδοσφαίρου στο οποίο μετέχουν 40 εθνικές ομάδες απ’ όλο τον κόσμο. Χαρακτηριστικό του παγκόσμιου ενδιαφέροντος το γεγονός ότι το τουρνουά θα μεταδοθεί σε 70 τηλεοπτικά δίκτυα 60 χωρών! Όπως εύκολα αντιλαμβανόμαστε η προβολή της πολιτείας μας θα είναι τεράστια, οι δημοσιογράφοι θα μεταδίδουν εικόνες παικτών και προπονητικών team από παντού, φίλαθλοι θα μεταδίδουν live τις στιγμές που περνούν στην πολιτεία μας παρακολουθώντας  το αγαπημένο τους άθλημα, διασημότητες, celebrities όπως τους αποκαλούμε θα ανεβάζουν φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα. Είμαι βέβαιος πως όλοι θα βάλουμε τα δυνατά μας όχι μόνο να βγούμε ασπροπρόσωποι, μα οι επισκέπτες μας να φύγουν ενθουσιασμένοι (και ενθουσιωδώς να μιλούν στους φίλους τους για τον τόπο μας). Θα πρότεινα να δούμε την πρόκληση σαν ευκαιρία να διορθώσουμε παραλείψεις, όπως για παράδειγμα τον φωτισμό στον Δημοτικό Κήπο. Εδώ που τα λέμε θα ήθελα και στο δημαρχείο κάποια banner, σαν αυτά που βάζουμε για άλλα μεγάλα γεγονότα στην πολιτεία μας. Όχι μόνο για τη  προβολή, μα για να κρύβουμε την ασχήμια του.   

  • Ο Κώστας Ν. Πολυχρονάκης είναι Director of Operations