Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, κατάφερε επιτέλους να απαλλαγεί από τη συνήθεια του καπνίσματος, ανακοίνωσε η «πρώτη κυρία» των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα την Τρίτη.

Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που ο πρόεδρος κάπνισε το τελευταίο του τσιγάρο, ανέφερε η σύζυγός του στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, στο περιθώριο ενός γεύματος που παρέθεσε προς τιμήν της πρώτης επετείου, της προσωπικής της πρωτοβουλίας για την υγεία της παιδικής ηλικίας, με τον τίτλο: «Ας κάνουμε κάτι».

«Είναι πρόσφατο και είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτόν», είπε κατά λέξη, σύμφωνα με την Washington Post. «Δεν τον πίεσα και δεν πιέζεται. Όταν κάποιος κάνει το σωστό, δεν ακολουθείς παρόμοιες μεθόδους», ανέφερε η Μισέλ Ομπάμα.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς, είχε πει τον Δεκέμβριο ότι ο πρόεδρος είχε κάνει προόδους στο ζήτημα της απαλλαγής από τη συνήθεια του καπνίσματος και ότι χρησιμοποιούσε υποκατάστατα νικοτίνης, όπως τσίχλες. Είχε επίσης αναφέρει τότε, ότι ο ίδιος δεν είχε δει τον Ομπάμα με τσιγάρο, τους τελευταίους 9 μήνες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook